Incident grav în Glasgow, soldat cu numeroși morți

Un camion de salubrizare a intrat în plin într-un grup de pietoni, în centrul oraşului britanic Glasgow, omorând cel puţin şase persoane, relatează Sky News, potrivit MEDIAFAX.

Incidentul a avut loc luni după-amiază în faţa Hotelului Millennium, în zona Queen, situată în centrul capitalei Scoţiei.
Zeci de persoane au fost rănite în incident. Poliţia scoţiană a confirmat producerea unui „incident grav”, fără a putea preciza dacă este vorba de un accident sau de un atac.

”Investigațiile privind circumstanțele acestui tragic incident continuă. Cât timp ele sunt în desfășurare nu putem confirma dacă acesta este sau nu un incident de natura teroristă”, a declarat pentru presa britanică un oficial din cadrul poliției.

Incidentul intervine la o zi după ce o maşină a lovit mai mulţi pietoni în Franţa, în timp ce șoferul striga „Allah Akbar”. Ulterior bărbatul, un francez de 40 de ani născut în Franţa dintr-o mamă algeriană şi un tată marocan, a susţinut că a acţionat singur, impresionat de suferinţa copiilor palestinieni şi ceceni, a precizat procurorul din Dijon, Marie-Chistine Tarrare. Acest fost toxicoman, care a fost de 157 de ori în spitale psihiatrice, suferă de o „veche psihoză”.Politia a este un dezechilibrat, iar gestul său nu este un act terorist, a anunţat luni magistratul responsabil cu ancheta.

Sambata, a fost comis un atac în comisariatul localităţii Joue-les-Tours (centru-vest), unde poliţişti francezi au împuşcat mortal, sâmbătă, un bărbat care îi agresase cu un cuţit strigând „Allah Akbar”.
Într-un context de temeri privind eventualul import în Franţa al acţiunilor jihadiştilor din Siria şi Irak, preşedintele socialist Francois Hollande a făcut apel luni la populaţie să „nu cedeze în faţa panicii”. El a amintit că serviciile statului au ordin să acţioneze cu „extremă vigilenţă”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.