Îndemnul Papei Francisc către credincioși în noaptea de Înviere

Papa Francisc i-a îndemnat pe credincioșii catolici, sâmbătă seară, să ducă spiritul credinței „până la capătul Pământului”, relatează AFP.

În predica sa, din Bazilica Sfântul Petru, în cursul slujbei de Paști, Papa a afirmat, comentând Învierea lui Hristos, că Paștele reprezenta „ceva frumos”, „o energie nouă la rădăcinile credinței noastre”.

Papa Francisc le-a cerut credincioșilor să devină „martori” ai Învierii lui Hristos, adăugând: „Nu este un pas înapoi, nu este o nostalgie. Este revenirea la prima dragoste, pentru a primi lumina lui Iisus care a aprins lumea și pentru a o duce tuturor, până la capătul Pământului”.

Cu prilejul ceremoniei de sâmbătă, Papa a administrat sacramentele inițierii creștine (botez, confirmare și prima comuniune) mai multor persoane cu vârsta între șapte și 58 de ani, venite din Italia, Belarus, Senegal, Liban Franța și Vietnam.

Ritualul slujbei din Noaptea Învierii a început în atriumul Bazilicii Sfântul Petru cu binecuvântarea luminii și pregătirea lumânărilor de Paști, înainte de procesiunea spre altar, desfășurată în liniște și în obscuritatea totală a naosului. Această „liturghie a luminii” a culminat cu cântarea „Exsultet”.

Duminică, Suveranul Pontif celebrează slujba de Paști în Piața Sfântul Petru, urmata de binecuvântarea „Urbi et Orbi” de la balconul Bazilicii Sfântul Petru, acolo unde a apărut pentru prima dată ca Suveran Pontif, după alegerea sa în martie 2013.

Sute de mii de credincioși sunt așteptați cu această ocazie la Roma, care se pregătește pentru a primi o mulțime de credincioși duminica viitoare, cu ocazia canonizării lui Ioan al XXIII-lea și Ioan Paul al II-lea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.