Individ suspectat în cazul atentatelor din Barcelona, reținut

Suspectul, un marocan, rezident în Spania, despre care se crede că ar fi avut legături cu celula teroristă care a comis atentatele de la Barcelona și Cambrils din luna august, a fost reținut vineri de poliție, informează site-ul agenției Reuters.
Autoritățile spaniole anchetează rolul acestuia în achiziția de materiale pentru confecționarea a aproximativ 100 de kilograme de explozibil, se arată într-un comunicat al Ministerului de Interne din Madrid.
Celula teroristă a depozitat aproximativ 120 de canistre cu gaz într-un imobil din orașul Alcanar, la sud de Barcelona, plănuind să comită un atac cu bombă, potrivit anchetei desfășurate de autoritățile spaniole.
Pe 16 august, cu doar o zi înainte de atacul cu vehicul din Barcelona, imobilul folosit de teroriști a fost distrus de o explozie accidentală, în urma căreia ar fi murit imamul Abdelbaki Es Satty, liderul celulei teroriste.
Șaisprezece persoane au fost ucise, iar alte zeci au fost rănite în urma atentatelor comise pe 17 august în orașul Barcelona şi în Cambrils (Taragona).
Șase suspecți au fost împușcați mortal de poliție în cursul atacurilor, iar alți patru au fost arestați, doi fiind plasați în detenție.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.