Inedit: Cum a fost prins un șofer care a omorât un om

Un șofer care a produs un accident mortal miercuri dimineață și a fugit de la locul faptei a fost prins cu ajutorul internauților. Polițistul care se ocupa de caz a solicitat sprijin pe Facebook, iar printre cei care s-au implicat a fost și cunoscutul polițist Marian Godină.

„Accident mortal urmat de părăsirea locului accidentului Se caută un autoturism marca Opel Vectra B, modelul 1995-1999, de culoare argintie, bandouri laterale de culoare neagră, cu trapă. Autoturismul are avarii la partea stânga față. A fost implicat într-un accident rutier produs la 24.08.2016 ora 6.30 pe bd. Energeticienilor din București. După accident, conducătorul auto a părăsit locul faptei”, a scris pe Facebook polițistul Vali Riciu alături de câteva fotografii surprinse de o cameră de supraveghere.

Politistul a dat și un număr de telefon mobil la care puteau fi furnizate informații.

Mesajul a fost preluat de internauți, printre care și Marian Godină.

Ulterior, Godină a anunțat pe Facebook: (…) „Le spusesem colegilor mei că sunt convins că până seara îl vom găsi. Am reuşit, măcar pentru o zi, să rupem bariera aia urâtă, care nu ar trebui să existe şi care ne separă în două tabere: polițişti şi civili. Ieri ați fost polițişti. Şi unii chiar foarte buni. Am primit sute de mesaje, de fapt cred că am depăşit o mie. Poze, link-uri cu anunțuri auto, fel şi fel de indicii. Am citit cu atenție comentariile de la toate distribuirile postării. Peste 2000 de share-uri. Am găsit un comentariu în care era indicat chiar şi un număr de înmatriculare. Am fost în legătură permanentă cu colegul meu de la Brigada Rutieră, care are dosarul în lucru, iar el, la rândul lui, cu colegii aflați la serviciu, în teren. Nu era de serviciu, dar nu a ezitat să se îmbrace, să plece de acasă şi să meargă să verifice pista cea mai plauzibilă. Ştiind că era pe drum spre posibilul autor, iar eu sunt tocmai în Braşov, stăteam ca pe ace şi îl rugasem să mă sune şi să-mi spună şi mie ce face. M-a sunat în scurt timp: „Mariane, l-am găsit, ăsta e!” Nu aş putea lucra la vreun birou, a fost atât de urât să particip la toată acțiunea de la distanță şi doar prin telefon, dar important e că maşina a fost identificată, la fel ca şi conducătorul auto, care a fost reținut. Colegii mei de la Brigada Rutieră au lucrat toată noaptea şi la ora la care postez acest text, sunt încă la serviciu. Vă mulțumesc mult pentru ajutor, eram sigur că nu trebuie să îmi fie ruşine să vă cerem sprijinul şi că vom găsi astfel suspectul, era clar că niciun polițist nu poate fi mai iscusit decât trei sute de mii de oameni.”

La rândul său, polițistul care instrumentează cazul le-a mulțumit tuturor pentru implicare. „Cu ajutorul vostru cazul a fost rezolvat in cel mai scurt timp. Se pare ca barierele dintre politie si cetateni, inventate de cei care sunt impotriva legilor incep sa dispara. Ca sa va fim utili avem nevoie de sprijinul vostru, in fond cu totii suntem cetatenii aceleiasi tari. Cu respect, inca o data va multumim!”, a scris polițistul Vali Riciu pe pagina de Facebook a lui Marian Godină.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.