×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 30 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 19 august 2017, 21:36
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Ministerul Justiției a făcut anunțul
Informații de ultimă oră despre extrădarea lui Ghiță

Ministerul Justiţiei a anunţat, vineri, că a primit documentele transmise de către instanţe în cazul lui Sebastian Ghiţă, cererea de extrădare şi documentele însoţitoare urmând să fie transmise autorităţilor din Serbia, dar după finalizarea traducerilor.

"Până la data de 21 aprilie 2017 Ministerul Justiţiei a primit documentele transmise de către instanţele emitente ale mandatelor de arestare preventivă. Aceste documente sunt în curs de analiză la nivelul direcţiei de specialitate, în conformitate cu dispoziţiile legale aplicabile, urmând a fi definitivată cererea de extrădare. Acest examen de regularitate presupune analizarea corespondenței întregii documentaţii cu cerinţele prevăzute de instrumentul internaţional aplicabil (Convenţia Europeană de extrădare – Paris 13 dec. 1957),cu legea română incidentă (Legea nr. 302/2004, privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare), precum şi cu exigenţelor autorităţilor sârbe care au solicitat, între altele, traducerea documentelor în limba sârbă. Cu respectarea termenelor legale, după finalizarea traducerilor care însumează un număr considerabil de pagini, cererea de extrădare şi documentele însoţitoare vor fi transmise autorităţilor competente din Republica Serbia", asigură ministerul într-o informare de presă.

Ministrul Justiției Tudorel Toader anunța marți că procedura de extrădare a lui Sebastian Ghiță este pregătită, dar că sunt așteptate deciziile instanțelor de judecată.

"Ne aflăm în acest moment în situația în care așteptăm de la instanțele de judecată încheierile de verificare a temeiniciei legalității declanșării procedurii de extrădare. În momentul în care primim de la instanțele de judecată respectivele încheieri, respectivele hotărâri, declanșăm procedura de extrădare, adică cererea. Ministerul Justiție are deja pregătită acea procedură, cerere, așteptăm încheierile de la instanțele de judecată și imediat, imediat, în minutul următor dăm drumul la procedură. Până atunci prevederile legale ne obligă să rămânem în așteptare, să așteptăm de la instanțele de judecată", explica Tudorel Toader, menționând că procedura s-ar lovi de nulitate dacă nu ar fi respectată.

"Gândiți-vă ce s-ar întâmpla, ce ar însemna dacă noi, la rândul nostru, nu am respecta procedura — ar fi lovită de nulitate și ar profita de ea cine are interesul să profite. Așadar, suntem în această fază, în această etapă", a spus Toader atunci.

Fostul deputat a fost capturat vinerea trecută la Belgrad, fiind arestat pentru 18 zile în vederea extrădării.

Citește și Sebastian Ghiță, prins la Belgrad. Specialistul în IT, trădat de telefon

Colecționarul de dosare penale. Ultimul în Serbia

Ghiță – între statul corupt și statul serviciilor

Ioana RaduPublicat Vineri, 21 aprilie 2017
2789
 | 3
 | 6
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
vasile6391
0
Ghiță nu va dezvălui că agenții S.U.A. cu care colaborează Kovesi sunt coordonați la rândul lor de extraterștri . Motivul principal pentru care a eșit Trump fiind acela că contracandidata lui nu a recunoscut când a fost întrebată despre extratereștri că S.U.A. este în secret sub ocupație extraterestră împreună cu statele pe care le subjugă S.U.A.
Publicat Sâmbătă, 22 aprilie 2017
+Răspunde
Ţăranul
+2
Ioana crede-mă , nu prea mai interesează pe foarte mulţi soarta lui Ghiţă .... ! Copilu' e suficient de şmecher pentru a avea o viaţă suportabilă după ce a tulburat rău apele , chiar şi departe de casă ..... ! Poate , după ce va fi pus în libertate în foarte scurt timp şi va face iarăşi publice informaţii din tenebrele statului .... de drept .... , să mai avem o nebunie .... . Sîrbii nu uită cine s-a înghesuit să se afirme în timpul atacurilor militare ale NATO din 1999 ....., aşa că nu este exclusă , în semn de respect .... , o introducere de beţe la roată .... materializată în facilităţi pentru .... victima zdrenţei nebune cu chip de procuror dna .... . Mai bine să lăsăm timpul să-şi facă mendrele .....!
Publicat Sâmbătă, 22 aprilie 2017
+Răspunde
SOBOLANU
+2
NU CRED NIMIC PANA NU L VAD IN TARA SI ATUNCI CIRCUL POATE SA INCEAPA NUMAI SA NU FIE ELIMINAT CA OFITERUL SRI CRIVAT IN AREST !!!!!DAR PAREREA MEA ESTE CA LUCRURILE SE VOR TERGIVERSA, SARBII NU L DAU REPEDE INAPOI ,CE ORBAN IL DA PE DEPUTATUL ALA HOT INAPOI SI CE A PATIT NIMIC LE A INTORS SPATELE LA UE !!!!!INSTITUTIA AZIL POLITIC ESTE VALABILA IN SERBIA SI GHITA DUPA CE L A DAT JOS PE COLDEA SI SE PREGATESTE SI DE LULUTA POATE FF USOR SA CEARA PLUS CA ARE RELATII SUS FF SUS PUSE !!!!!!!DACA V A FI ELIBERAT DE SUB MANDAT INTERNATIONAL ESTE DE DISCUTAT DAR SA NU UITAM CA SARBII IARTA DAR NU UITA MA REPET CA REGIMUL CONSTANTINESCU A DAT DREPT DE SURVOL BOMBARDIERELOR SUA SI BRITANICE SA ATACE BELGRADUL ,NIS ETC ETC DISTRUGANDULE INDUSTRIA SI OMORAND OANENI NEVINOVATI A ZIS UE CEVA ATUNCI A CONDAMNAT INTERVENTIA MA INDOIESC SAU NU MAI TIN MINTE PLUS CA TRATATUL DIN 1961 ESTE CADUC A FOST SEMNAT CU YUGOSLAVIA NU CU SERBIA YUGOSLAVIA NU MAI EXISTA !!!!!!!!!VOM TRAI SI VOM VEDEA DAR VA FI CEVA FRUMOS PLUS CA AM INNTELES CA ARE SI CEL MAI BUN AVOCAT DIN SERBIA SI AFACERILE MERG BINE NU DUCE LIPSA DE BANI !!!!!HRISTOS A INVIAT !!!!!!
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
ene
+6
Dupa finalizarea traducerilor,va dati seama cine ne conduce ? Procedat ca-n Polonia ,da-ti toti afara si pusi unii care vor sa faca ceva pentru statul roman !
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Cetatean treaz la minte
+9
Sa anunte cand da drumul procesului ministresei lui Baselu
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
sarbul
+6
Ceva nou nu aveti ? Tot plimbati stirea asta de mai bine de o saptamana !
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Recomandate
Vinul și riscul mai mic de diabet II
Publicat acum 7 ore şi 24 minute
Simona Halep, meci dramatic cu  Konta
Publicat acum 13 ore şi 23 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017