Informaţii secrete despre familia regală, furate din maşina premierului Belgiei

Informaţii sensibile despre familia regală şi documente privind politica internă belgiană au fost furate din maşina oficială a premierului belgian Elio Di Rupo, în timp ce acesta era la o sală de fitness, relatează postul belgian de televiziune RTL, citat de pagina electronică a Mediafax

„Este vorba în principal de câteva note şi documente personale de serviciu şi nu, aşa cum a relatat presa, secrete de stat sau informaţii clasificate. De altfel, acestea sunt folosite conform legii. În plus, laptopul premierului era securizat”, a precizat Thomas Mels, reprezentant al biroului de presă al premierului belgian.

Potrivit RTL, furtul a avut loc când premierul Elio Di Rupo s-a deplasat la o sală de fitness din Bruxelles, după ce a plecat de la Comisia Europeană. Şoferul premierului belgian a lăsat maşina nesupravegheată şi a intrat într-o librărie din apropiere. În acest timp, hoţii au forţat o uşă şi au spart geamurile maşinii pentru a lua lucrurile aflate în portbagaj.

Premierul Elio Di Rupo şi şoferul s-au prezentat pentru declaraţii la poliţia locală din Bruxelles.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Radu Vintila 70 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.