Infotrafic: Au fost instituite restricţii pe mai multe tronsoane de drum

Ninsorile abundente şi viscolul puternic dau peste cap traficul rutier, în special în judeţele Buzău, Brăila şi Vrancea, unde ANM a emis o avertizare nowcasting de Cod Roşu, conform b1TV.
Conform Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, toate tronsoanele de drumuri naţionale din cele trei judeţe, precum şi unele tronsoane din alte judeţe, sunt închise.
Din același motiv, circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este restricționată pe DN22 Isaccea – Tulcea – Babadag – intersecţia cu DN22D, DN22A – Cataloi, DN22F Izvoarele – Nalbant, DN1D Albeşti-Paleologu – Urziceni, DN1B Albeşti-Paleologu – limită cu judeţul Buzău, DN5B Giurgiu – Ghimpaţi şi pe DN2(E85), în judeţele Ilfov şi Ialomiţa.
Restricţiile de tonaj impuse pe DN4 Bucureşti – Olteniţa, DN12A Miercurea Ciuc – Lunca de Sus şi pe DN13A Miercurea Ciuc – Odorheiu Secuiesc au fost ridicate.
Iată lista rutelor închise, actualizată la ora 13.00:
– autostrada A2 Bucureşti – Drajna – Feteşti
– DN3 Bucureşti – Lehliu-Gară – Călăraşi (judeţul Călăraşi)
– DN3A Lehliu-Gară – Drajna (judeţul Călăraşi)
– DN2 Urziceni – Buzău – limită cu judeţul Bacău
– DN1B Buzău – limită cu judeţul Prahova
– DN10 Buzău – limită cu judeţul Covasna
– DN2B Buzău – Brăila – Şendreni
– DN22 Râmnicu Sărat – Brăila
– DN2C Costești (jud. Buzău) – Slobozia (jud.Ialomiţa)
– DN23 Brăila – Focşani
– DN21 Brăila – Slobozia
– DN22B Brăila – Galaţi
– DN2A Urziceni – Slobozia
– DN2N Bogza – Dumbrăveni – Vintileasca (jud. Vrancea)
– DN23B Măicănești – Ciorăști (jud. Vrancea)
– DN23A Focșani – Mărtinești – Ciorăști (jud. Vrancea)
– DN2M Focşani – Andreiaşu
– DN2D Focşani – limită cu judeţul Covasna
– DN2L Tişiţa – Soveja
– DN24 Tișița – Tecuci
– DN24D Tulucești – Vârlezi (jud. Galați)
– DN21A Bărăganu (jud. Brăila) – Țăndărei (jud. Ialomiţa)
– DN22D Măcin – Horia – Atmagea – intersecţia cu DN22A(jud. Tulcea)
– DN22 Smârdan – Măcin – Garvăn – Isaccea
– DN22E I.C.Brătianu – Garvăn
Pentru prevenirea evenientelor nedorite pe drumurile publice, Centrul Infotrafic recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate pentru circulaţia în condiţii de iarnă. În unele zone, în afara anvelopelor de iarnă, sunt necesare şi lanţuri antiderapante.
De asemenea, este obligatoriu ca toţi conducătorii auto să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri care acţionează permanent pe arterele pe care se circulă îngreunat din cauza condiţiilor meteorologice.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.