Inima artificială 3D care pulsează

O inimă de aur ar putea fi greu de găsit, dar una de silicon, care să și pulseze, pare să fie mai ușor de aflat. Inginerii de la ETH din Zurich au folosit o imprimantă 3D pentru a crea o inimă artificială făcută dintr-un material folosit la implanturi, potrivit unui articol publicat în revista Artificial Organs, citat de CNN.

Deși aceasta nu poate pulsa mai mult de 30 de minute, are ventriculul stâng și cel drept, pompează lichid asemănător sângelui și cântărește cam cât o inimă naturală umană. „Nu am printat direct inima, ci o matriță care ne permite să facem siliconul (structura) cu toate camerele încorporate“, explică Nicholas Cohrs, unul dintre cercetători. „Am ales siliconul pentru că este un material des folosit în medicină și pentru că este disponibil de la mai mulți furnizori.“

Privind în viitor, Cohrs spune că siliconul oferă o mare flexibilitate pentru optimizarea unei inimi artificiale. Această inimă artificială să îndeplinească dorințele multora de a înlocui o inimă bolnavă. Oamenii de știință spun că își doresc că în curând să poată furniza astfel de inimi artificiale oamenilor care au nevoie de ele.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sonia Teodorescu 274 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.