Înlocuirea cardului de sănătate, „un pas înainte”

Înlocuirea cardului de sănătate cu cartea electronică de identitate este “un pas înainte”, dar autorităţile trebuie să fie atente şi să coopteze “specialişti adevăraţi”, în aşa fel încât viitorul sistem să nu se mai blocheze, a apreciat la RFI de preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor, Vasile Barbu.
“Noi discutam de acest subiect încă de acum trei ani. În state europene, iată în Ungaria şi alte state s-a pornit acest demers chiar când noi am început să punem în funcţiune, să spun aşa, actualul sistem al cardului de sănătate. Ne aşteptam, bineînţeles, trebuie să ne aliniem la anumite norme europene (…). Este un pas înainte”, a precizat Barbu.

Preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor speră “să se facă de data asta cu mult mai multă atenţie, să nu mai inventăm noi roata”. „Trebuie să vedem ce se întâmplă şi în alte state civilizate, astfel încât să nu ne trezim că implementăm un sistem, iată sistemul unic integrat de asigurări de sănătate a fost făcut după capul nostru şi ne-am trezit că era deja depăşit din momentul în care l-am pus în funcţiune. Sper ca acest sistem să se facă cu răbdare, cu atenţie şi să fie cooptaţi specialişti adevăraţi, să nu se mai facă licitaţii aşa cum se fac la noi, pe preţul cel mai mic şi fără să se ţină cont de capacitatea şi calitatea de a asigura pe termen lung inclusiv mentenanţa pentru un asemenea sistem. Dacă s-ar bloca şi acest sistem aşa cum se blochează actualul sistem, închipuiţi-vă unde am putea ajunge”, a mai menționat acesta.

Cartea electronică de identitate ar putea înlocui cardul de sănătate

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.