Înlocuitorul lui Udrea are contracte cu ministerul de peste un milion de euro

Deputatul Cristian Petrescu, propus de PDL pentru şefia Ministerului Dezvoltării și Turismului, are contracte cu acest minister pe care îl va conduce în valoare de peste un milion de euro, iar soţia sa are contracte cu CNADNR în sumă de 549.000 euro şi 4.612.800 de lei.

Potrivit declaraţiei de interese postate pe site-ul Camerei Deputaţilor, Cristian Petrescu este preşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Turism din România, care are semnate cu MDRT, din 2011, trei contracte cu finanţare europeană prin POR, pentru promovarea Drumului vechilor cetăţi dobrogene, în valoare de 958.130 lei (223.000 euro), pentru promovarea traseului turistic din Maramureş şi Bucovina, în valoare de 989.222 de lei (230.000 euro) şi pentru promovarea traseelor turistice şi de agrement din Transilvania, contract în valoare de 989.222 de lei (230.000 euro).

Pe site-ul MDRT apar însă şi alte contracte aflate în implementare de această asociaţie, unul fiind „Trasee etnoculturale şi arhitectonice în regiunea istorică Oltenia”, în valoare de 798.921,68 de lei (186.000 euro), „Religie, istorie, tradiţie într-o călătorie în regiunea istorică Muntenia”, în valoare de 798.921,68 de lei (186.000 euro), „Trasee naturale în zonele carstice din vestul Munţilor Apuseni (Crişana-Banat)”, proiect unde nu este trecută suma finanţată.

Potrivit gandul.info, citat de Mediafax, în schimbul banilor, asociaţia lui Petrescu ar urma să se ocupe, printre altele, de tipărirea a 70.000 de ghiduri turistice şi a 210.000 de pliante sau de realizarea a 70.000 de DVD-uri multimedia.

Conform aceleiaşi declaraţii de interese, soţia lui Petrescu are contacte de reprezentare şi asistenţă juridică în procedură de expropriere pe autostrăzile A2 şi A3, din care două contracte semnate în 2004, în valoare de 285.000 de euro, respectiv 264.000 de euro şi unul semnat în 2006, în valoare de 4.612.800 de lei.

Deşi în curriculum vitae de pe site-ul Camerei Deputaţilor se menţionează că deputatul este necăsătorit, în ultima declaraţie de avere depusă în luna iunie 2011 Cristian Petrescu înscrie mai multe proprietăţi imobiliare deţinute de Agripina Vintilescu-soţie.

Cristian Petrescu a declarat, pentru gandul.info, că va renunţa la Asociaţia pe care o conduce, după ce va fi învestit ca ministru: „Bineînţeles (că voi renunţa), dar doar după învestire, dacă va fi cazul”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.