×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 7 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 21 septembrie 2017, 06:06
EUR (€)
-0.0001 ↘
4.5989 RON
USD ($)
-0.0098 ↘
3.8275 RON
• • •
Scandalul imaginilor apărute în spaţiul public continuă
Înregistrarea cu care a fost şantajat episcopul Huşilor, în atenția Mitropoliei Moldovei

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei vor viziona luni înregistrarea cu care a fost şantajat episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu, vicarul administrativ Marian Timofte declarând sâmbătă că trebuie să se pregătească pentru Liturghie, motiv pentru care nu poate privi astfel de imagini.

"Având în vedere că e sâmbătă după-amiază, eu sunt preot şi trebuie să mă pregătesc pentru Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie de mâine (n.r. - duminică), nu pot să includ în pregătirea pentru Liturghie aşa ceva. Amân pentru luni dimineaţă", a declarat Timofte la Antena 3.

Imaginile apărute în spaţiul public în care episcopul Huşilor este filmat în ipostaze intime cu un elev de seminar care la acel moment ar fi avut 17 ani au fost difuzate de Cancan, iar Patriarhia şi Mitropolia Moldovei au solicitat publicaţiei înregistrările.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Vasile Bănescu a declarat la Antena 3 că a fost pus în situaţia de a viziona imaginile şi că l-a recunoscut pe episcopul de Huşi.

Bănescu a precizat însă că există varianta, susţinută şi de Episcopul de Huşi Corneliu Bârlădeanu, conform căreia "imaginile sunt trucate".

"Dacă această problemă devine una incontestabilă, Sinodul mitropolitan din Iaşi are datoria de a analiza cazul, de a estima consecinţele faptelor şi de a face propuneri de sancţionare sau recomandări, pe care ulterior le înaintează Sfântului Sinod", a explicat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Imaginile ar fi fost folosite de arhimandritul Cristian Jitaru, de la Episcopia Huşilor, şi de preoţii Gheorghe Damian, de la biserica din curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, şi Răzvan Bumbu, de la Parohia Văleni, pentru a-l şantaja pe Bârlădeanu. Cei trei preoţi au fost trimişi în judecată de DNA.

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei anunţat că "Sinodul mitropolitan a luat act cu tristeţe de existenţa în spaţiul public a unor dezbateri cu privire la presupuse abateri de natură morală, atribuite Preasfinţitului Corneliu, Episcopul Huşilor" şi urmează ca "forurile prevăzute de legislaţia bisericească în vigoare să rânduiască cele cuvenite în astfel de situaţii". De asemenea, credincioşii sunt îndemnaţi să "stăruiască în rugăciune".

"În ziua de 14 iulie 2017, s-a întrunit la Reşedinţa mitropolitană din Iaşi Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Sinodul mitropolitan a luat act cu tristeţe de existenţa în spaţiul public a unor dezbateri cu privire la presupuse abateri de natură morală, atribuite Preasfinţitului Corneliu, Episcopul Huşilor", afirmă mitropolia într-un comunicat.

De asemenea, membrii Sinodului mitropolitan "au luat act de declaraţia Preasfinţitului Corneliu, care a afirmat că acuzaţiile care i se aduc nu au un suport real, fiind false".

"Sinodul mitropolitan a analizat cu atenţie întreaga problematică legată de acest caz, urmând ca forurile prevăzute de legislaţia bisericească în vigoare să rânduiască cele cuvenite în astfel de situaţii" precizează Mitropolia Moldovei.

Ierarhii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei îndeamnă clericii şi credincioşii din Moldova "să stăruiască în rugăciune, statornicie în dreapta credinţă şi în împlinirea poruncilor lui Dumnezeu".

(R.C.)Publicat Duminică, 16 iulie 2017
3489
 | 0
 | 10
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
gaga
+2
Toti din conducerea statului ne cred prosti. Basescu ne-a spus ca nu a lovit copilul care a spus ceva, Luluta ne spune ca nu e vocea ei in inregistrarile date la Tv, episcopul Husilor ne spune ca imaniginile filmate probabil de SRI sunt un trucaj ordinar. Toti suntem niste prosti de credem aceste bazaconii! Mai trebuie sa iasa ambasadorul american si sa ne spuna ca nu e ceea ce credem. Huuo!
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
Dramatic
+2
Sunt convins ca exista multe rataciri, dar intreb:Cum se poate ridica tanarul fara sa fie nevoie sa-si ridice pantalonii, sa faca niste pasi fara sa se impiedice si apoi dupa ce se intoarce preotul cu spatele el sa simta nevoia sa faca o rotatie ca sa se vada in obiectiv ca-si trage pantalonii, pare ciudat toti acei pasi cu pantalonii in vine cum de nu s-a impiedicat, cum de nu si ia tras imediat cum de nu i-a fost jena, daca ar fi fost o situatie imorala? Daca preotul este vinovat este un mare pacat, daca este un santaj/inscenare este o problema de justitie.
Publicat Duminică, 16 iulie 2017
+Răspunde
Vedeti lucrurile un pic altfel
-8
Nu ma indoiam ca Romania a ramas aceeasi societate intoleranta care nu isi vede prioritatile. Misoginism si intoleranta. Auzi "uratirea femeilor" a accentuat inmultirea homosexualilor in SUA :) Sa inteleg ca homosexualismul este doar la gen masculin? :) Ca ai dat-o in homsexualism pt ca nu mai erau femei frumoase? :)))) Nu . Nu aveti ce copiii sa dati in adoptie. Mai bine vedeti ca sunt pline orfelinatele si spitalele de copii abandonati de familii normale. Aici am fost serios. Romania are o problema inca mare cu familia clasica. In care femeia este abuzata de exemplu. In care visavis de copii inca functioneaza dictonul "Eu te-am facut, eu te omor". In care copiii sunt inca abandonati la nastere sau dati in plasament intr-o proportie destul de mare comparativ cu media din Europa. Sau mai grav: aruncati la tomberon.... sau se duc la duhovnic si acel duhovnic are alte intenti cand ii baga sub sutana! Grav si periculos.... Asadar data viitoare fiti atenti ce duhovnic va alegeti pt copilul vostru. Si cu cine se joaca afara . Pt ca tocmai ca nu se pot exprima liber aveti mult mai multe sanse ca cineva de afara sa va indemne copilul catre un comportament deviat de la normalitate. Cum este si sexul anal, by the way...sau cel oral. Toate bune.
Publicat Duminică, 16 iulie 2017
+Răspunde
Ionut @ Vedeti lucrurile un pic altfel
+6
Mai, dar esti complet batut in cap! Spui ''Romania a ramas aceeasi societate intoleranta care nu isi vede prioritatile''!!! Sa intelegem ca in imensa ta desteptaciune, recunoasterea homosexualitatii ca normalitate este PRIORITATEA ROMANIEI??? Doamne, dar faci umbra pamantului degeaba, si te mai si dai in spectacol! Trateaza-te!
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
Vedeti lucrurile un pic altfel
-9
Homosexualismul nu exista de azi sau de ieri. Si este mult, mult mai periculos un asemenea om cu deviere sexuala intr-o societata atat de intolerabila ca cea romaneasca decat in alta in care stie ca nimeni nu il ia la pietre. In cazul de fata ganditiva ca el se ascunde si este si mentor spiritual pt copii. Ce poate fi mai periculos? Daca sa zicem ca un homosexual stie ca nu da nimeni cu pietre in el... si riscul de corupere al unui copil normal este mai mic. De aceea cei din comunitatea asta in romania sunt asa de agresivi. Cine a avut ocazia sa cunoasca asemenea persoane in alte tari, a vazut ca in afara de deviatia lor pe care o inteleg, ei sunt oameni . Si ceea ce e mai important pentru mine este ca SE COMPORTA NORMAL. imi spunea cineva ca in Romania nu sunt asa multi homosexuali ca in alte tari. Oare? Ei doar se ascund, pt ca le este FRICA. si un om caruia ii este frica, care este inclotit este cu mult mai periculos decat altul liber. Nu sunt homosexual si am si copii. Dar nu traiesc in Romania.
Publicat Duminică, 16 iulie 2017
+Răspunde
Ionut @ Vedeti lucrurile un pic altfel
+13
Sigur ca da, sa fim toleranti si sa le dam in adoptie copii sa-i creasca, nu? Sa-i vedem lingandu-se in public, defiland despuiati pe strazi, asta inseamna la tine normalitate! Ba mai mult, sa le dam si niste drepturi speciale ca ei sunt diferiti! TREBUIE TRIMISI LA DOCTOR SA SE TRATEZE! Sau sa stea in banca lor fara sa se afiseze, treaba lor ce fac la ei acasa, atata timp cat nu agreseaza bunul simt!
Publicat Duminică, 16 iulie 2017
+Răspunde
Dr.Fu Man Ciu @ Vedeti lucrurile un pic altfel
+10
trebuie sa stii ca pana in 1975 homosexualitatea era considerata de medicina din SUA drept afectiune psihica(vezi Internet) !Inmultirea lor exagerata datorita drogurilor,uratirii femeilor (umflate peste masura ),,ssi ,in mod deosebit votantilor homo, a condus la "toleranta "fata de ei!
Publicat Duminică, 16 iulie 2017
+Răspunde
Desigur... @ Vedeti lucrurile un pic altfel
+4
Parca este un film artistic despre abuzurile sexuale comise de catre preotii catolici (bazat pe fapte reale)! Aaa, desigur, acolo este toleranta, ca doar sunt catolici, nu ortodocsi si care nu stiu (ei, ortodocsii) ca si preotii sunt...oameni! Ar fi bine sa vedeti acest film si apoi sa afirmati ca...nu traiti in Romania!
Publicat Duminică, 16 iulie 2017
+Răspunde
Ionut @ Vedeti lucrurile un pic altfel
+3
@Desigur: Religia nu-i face pe homosexuali mai buni, sunt la fel de spurcati si periculosi indiferent de natie si religie!
Publicat Duminică, 16 iulie 2017
+Răspunde
Ionut
+11
Acest homosexual trebuia dat afara in secunda doi! Face de ras biserica. Ma mir ca nu l-au linsat enoriasii.
Publicat Duminică, 16 iulie 2017
+Răspunde
Recomandate
Ce a făcut de fapt Florian Coldea în Irak?
Publicat acum 17 ore şi 5 minute
Cobai în experimentul „Școala românească“
Publicat acum 22 ore şi 2 minute
SRI, luat la întrebări despre Maior și Coldea
Publicat acum 14 ore şi 12 minute
Unsprezece ziariști pe lista lui Dragomir
Publicat acum 14 ore şi 42 minute
Electrica și Enel, ciupite la buzunar
Publicat acum 13 ore şi 48 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 17 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
19 articole/ Actualizat acum 16 ore şi 8 minute
Sorin Avram

Partidul care este în toate cele ce sunt şi în cele ce mâine vor râde la soare a hotărât comasarea unor instituţii.

Sorin AvramPublicat acum 10 ore şi 15 minute