Inspecția Judiciară, verificări în cazul eliberării lui Piedone

Inspecția Judiciară (IJ) face verificări în cazul eliberării din arestul preventiv a fostului primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone și a celor două funcționare din primărie, acuzate în dosarul „Colectiv”.

IJ precizează că s-a sezizat din oficiu ca urmare a relatărilor din mass-media cu privire la posibile abateri disciplinare în legătură cu modul în care Curtea de Apel București a instrumentat și soluționat miercuri cauza având ca obiect măsuri preventive în dosarul ”Colectiv”.

„Având în vedere relatările recente din mass media, Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu, la data de 12 noiembrie 2015, cu privire la posibile abateri disciplinare în legătură cu modul în care Curtea de Apel București a instrumentat și soluționat, în data de 11.11.2015, cauza având ca obiect măsuri preventive. Lucrarea a fost înregistrată distinct la Direcția de inspecție judiciară pentru judecători și Direcția de inspecție judiciară pentru procurori. Verificările prealabile urmează a fi efectuate în conformitate cu dispozițiile art. 45 alin. 2, 3 și 4 lit. b din Legea nr.317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată și ale art.12-19 din Regulamentul privind normele pentru efectuarea lucrărilor de inspecție de către Inspecția Judiciară”, se arată într-un comunicat transmis joi de instituție presei.

Un judecător de la Curtea de Apel București a decis miercuri definitiv eliberarea din arest a fostului primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone și a celor două funcționare din Primăria sectorului 4 — Aurelia Iofciu, șef Serviciu autorizări comerciale, și Luminița Larisa Ganea, funcționar în cadrul aceluiași serviciu, arestați preventiv săptămâna trecută în legătură cu autorizațiile acordate clubului Colectiv.

Decizia de eliberare a celor trei a fost luată de judecătorul Constantinescu Constantin Luchian de la Curtea de Apel București. Magistratul nu a dispus nicio altă măsură preventivă, precum arestul la domiciliu sau controlul judiciar în cazul lor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.