×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 19 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 21 septembrie 2017, 08:10
EUR (€)
-0.0001 ↘
4.5989 RON
USD ($)
-0.0098 ↘
3.8275 RON
• • •
Inspecție Judiciară, marș sub ghilotină!
Ioan Buduca
Ioan Buduca

A izbucnit războiul dintre procurorii CSM și judecătorii CSM. Procurorii au luat decizia de a-l revoca pe șeful Inspecției Judiciare fără a-i asculta argumentele în apărare. Nu au vrut să-i respecte dreptul la apărare, ca nu cumva să folosească în favoarea sa concluziile din Raportul Inspecției asupra activității DNA. Aceste concluzii sunt de natură să impună, cu vârf și îndesat, revocarea Codruței Kovesi, se știe deja.

Ei bine, nu! Să fie revocat șeful Inspecției! În contra acestuia nu există un Raport de cercetare a activității. În contra lui nu există decât necesitatea ocultă de a o apăra pe Kovesi cu orice preț. Să pornească ghilotina și să fie oprită când apare pe eșafod gâtul Codruței! Să cadă toate capetele care se uită urât la chipul Fecioarei de la DNA! Fondul problemei nu este nici lașitatea anterioară a judecătorilor din CSM, nici abuzurile repetate ale procurorilor din CSM. Fondul problemei este ocultul din necesitatea ca șefa DNA să nu fie revocată.

Niciun ambasador, niciun lider UE nu va dezoculta rațiunile ascunse (și nelegitime) pentru care este susținută Codruța în funcția de șefă a DNA. Este susținută pentru că urmașa lui Morar la DNA a jurat (trădând țara) că nu va ancheta corupția din multinaționale, ilegalitățile conexe actelor de corupție comise de marile corporații. S-a ținut de cuvânt.

Șantajabilul președinte actual ține partea Codruței (și a trădării), știind mai bine ca oricine din țară câtă corupție importăm prin multinaționale și ce ilegalități fac marile corporații. Procurorul General visează să fie numit în locul Codruței când mandatul ei se va sfârși (în 2019). Procurorii CSM se tem că, dacă pleacă șefa DNA prin revocare, noul șef (altul decât Augustin Lazăr) va ancheta ilegalitățile comise la CSM. Judecătorii din CSM - pentru întâia oară - vorbesc despre aceste ilegalități și vocea lor devine tot mai grea. Șefa ÎCCJ a trecut de partea lor. Aceasta este cea mai grea piesă de șah pe care o pierde șantajabilul nostru președinte în acest război. Ambasadorii pun presiune pe opinia publică pentru a mobiliza Strada în contra propunerilor lui Tudorel Toader privind reformarea sistemului de Justiție.

Toate „armatele“ sunt scoase pe front. Avem de-a face, acum, cu Stalingradul luptei pentru decolonizarea Justiției noastre. Pe steagul fiecărei „armate“ stă scris: Noi vrem independența Justiției! Opinia publică va ține cu „armata“ care are propaganda cea mai eficientă. Unii cred că stăpânul Justiției ar fi politicul intern. Alții au aflat deja că politicul acesta este extern.

Cât va mai dura această luptă? Va urma Lazăr în locul Codruței? În 2019, când vom avea alegeri prezidențiale, Iohannis va avea de dat seama cu privire la rezultatul acestei bătălii de la Stalingrad. Va fi sau nu va mai fi președinte, în funcție de mormanele de victime de pe străzile acestui oraș devastat (care este… România).

Procurori, judecători, președinte, ambasadori, Stradă. Unde sunt partidele? Vor intra în joc în Parlament sau au să joace fals, dacă, între timp, cade sub ghilotină capul lui Dragnea.

Ioan BuducaPublicat Joi, 07 septembrie 2017
5050
 | 31
 | 24
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Mon,cher...la Razboiu
-2
Mon cher, Nastratine,n(N)astratine te stiam cu mintea ''bine'',de acum fie ce-o fi,ai pascut idei fetide de prin grajdul SRI
Publicat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
+Răspunde
Nastratin
-6
Bre , Buduca , cei doi medici neurochirurgi de la Colentina , Ionut Gobej si Dorin Bica , au parasit DEJA Romania ! Madam Pandele si ţuţăra ei pesedista Silvi Ifrim , au preferat ca Romania sa piarda doi neurodhirurgi eminenti , scoliti in Franta , care practicau in Franta si care s-au intors in Romania pentru a pune pe picioare o sectie de neurochirurgie performanta la Spitalul Colentina ! Asa ce va nu te intereseaza , nu e subiect bun de un articol ? Asta face Dragnea si PSD-ul , nu gogosile pe care ni le insiri ! P.S.: Totusi daca stai EDITAT nitel , trebuie sa gasesti matale in tarasenia asta ceva de care sa-l acuzi pe Iohannis !
Publicat Vineri, 08 septembrie 2017
+Răspunde
@David
+5
foarte foarte bun articolul si ca totdeauna scurt si cuprinzator.
Publicat Vineri, 08 septembrie 2017
+Răspunde
lunetistu
+6
Nea Ioane , felicitari cu repetitie ! Esti mare !
Publicat Vineri, 08 septembrie 2017
+Răspunde
linx
+4
Felicitari , iata un intelectual cu coloana vvertebrala. Dar cine il sustine ? Dragnea cu bube-n cap sau Johannis ? NU ,mai vorbim de SRI !!! Mascarade in CSM o tara in haos fara presedinte o persona de pus in vitrina
Publicat Vineri, 08 septembrie 2017
+Răspunde
PD
+8
Unsere praesident se face vinovat de perpetuarea acestei nebunii... Este clar ca este un tip santajabil de catre deep state... Ori ne lasi in pace si ai sanse sa recidivezi in 2019, ori te intorci la Sibiu... Asta e dilema( daca mai e ) pt kwi... Eu cred ca a ales deja : planul care sa asigure lui si sotiei o viata dulce si pe bani multi...
Publicat Vineri, 08 septembrie 2017
+Răspunde
Nastratin @ PD
+3
Bravo ! Cititi si admirati cata inteligenta poate emana un tuhas care tine loc de cap !
Publicat Vineri, 08 septembrie 2017
+Răspunde
gabriel
-13
Las' ca le pune poetu' de la justitie capastru...or cerceta doar micile gainarii,certuri intre babe,furturi de la alimentara,...Nu vor mai avea voie sa verifice cum au facut averi jegosii neamului,asa cum n-au avut voie nici sun ilici,nici sub chiovrete...
Publicat Vineri, 08 septembrie 2017
+Răspunde
JE SUIS RARINCA
+15
Felicitari stimate domn Ioan Buduca pentru aceasta super analiza vis-a-vis de acest sistem ticalosit sekuristik, ce a incalecat practic intreg sistemul de justitie din Romania prin acest Csm asa zis aparatorul justitiei din Romania. Numai un bou retardat mintal nu poate vedea ce spuneti dvs. in aceasta mica analiza vis-a-vis de NeoSekuristi !. Speram cum aceasta hidra va fi in final decapata !! Stelu
Publicat Vineri, 08 septembrie 2017
+Răspunde
cib
+12
Personalizarea institutiilor si cultul personalitatii sunt doua chestiuni inradacinate in cultura poporului roman. Unii, putini, au inteles, altii... asteapta lumina de la occident.
Publicat Vineri, 08 septembrie 2017
+Răspunde
PD @ cib
+3
Absolut de acord cu dvs!
Publicat Vineri, 08 septembrie 2017
+Răspunde
IQ101
-13
Iohannis este santajabil, Dragnea NU, curat murdar!
Publicat Vineri, 08 septembrie 2017
+Răspunde
Recomandate
Lobbyștii lui Coldea
Publicat acum 20 ore şi 40 minute
Firea amenință cu plângeri penale
Publicat acum 14 ore şi 27 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 17 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
19 articole/ Actualizat acum 18 ore şi 12 minute
Sorin Avram

Partidul care este în toate cele ce sunt şi în cele ce mâine vor râde la soare a hotărât comasarea unor instituţii.

Sorin AvramPublicat acum 12 ore şi 19 minute