Inspecţii cu drone pe şantierele de infrastructură

Primele inspecţii cu drone ale şantierelor de infrastructură vor fi făcute în luna septembrie, când Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va intra în posesia primei drone. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a spus că, până atunci, dronele vor fi el şi reprezentanţii CNAIR, care vor continua verificările inopinate.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a fost întrebat, vineri, la Arad, unde a făcut o vizită de lucru, despre dronele care vor fi achiziţionate pentru monitorizarea şantierelor importante, precizările fiind făcute însă de către directorul general al CNAIR, Ştefan Ioniţă, care îl însoţea pe ministru.

Conform lui Ioniţă, o primă dronă va fi primită, în urma procedurii de achiziţie, în luna septembrie, când vor începe şi verificările şantierelor din aer.

”Legat de drone, în luna septembrie cred că vom avea primele inspecţii efectuate cu acest tip de echipament, care nu va face numai o monitorizare video, va fi folosit de CNAIR şi în cadrul unor inspecţii tehnice. Pentru început, vom avea o singură dronă”, a spus Ioniţă.

În urma declaraţiei, ministrul a intervenit: ”În perioada acestei veri, dronele vom fi noi. Vom fi în permanenţă pe şantiere pentru vizite inopinate”.

Directorul general al Companiei Naţionale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ştefan Ioniţă, declara în luna mai că vor fi achiziţionate două drone pentru a monitoriza inopinat şantierele de infrastructură la nivel naţional, iar ulterior filmările vor fi postate pe site-ul companiei de stat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.