Inspectoratului General al Poliției Române, detalii despre situaţia drumurilor

Update ora 10.oo: Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați anunţă că niciun drum național nu mai este închis în acest județ. De asemenea, bacurile care fac traversarea Dunării de pe malul gălățean pe cel tulcean nu efectuează curse regulate, din cauza sloiurilor de gheață.

Autostrăzile A2 și A4 au fost deszăpezite

Pe cele două autostrăzi de pe raza județului Constanța, A2 și A4, se poate circula în condiții de iarnă, acestea fiind degajate de zăpadă, potrivit prefectului Adrian Nicolaescu.

Autorităţile recomandă însă doar șoferilor cu experiență să plece la drum pe cele două două căi rutiere şi doar sub rezerva urgențelor având autovehiculele echipate corespunzător.

Circulația rutieră este închisă joi dimineață pe autostrăzile A2 București – Constanța și A4 Ovidiu – Agigea, pe un drum național (DN3 Constanța – tronsonul Cobadin-Ostrov) și pe 58 drumuri județene, potrivit unei informări a Biroului de presă al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) valabilă pentru ora 07,00.

De asemenea, pe trei drumuri județene din județul Brăila se circulă cu restricție de tonaj (3,5 tone).

DN2 București-Urziceni, DN2A Urziceni-Slobozia-Hârșova-Constanța, ruta pe care se poate circula între București și Constanța

Traficul rutier este oprit joi pe A2 București — Constanța, pe A4 Ovidiu — Agigea, precum și pe DN3, tronsonul Cobadin — Ostrov, în momentul de față de la București la Constanța putându-se ajunge pe ruta DN2 București — Urziceni, DN2A Urziceni — Slobozia — Hârșova — Constanța, potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

”Având în vedere mesajele de atenționare și informare emise de Administrația Națională de Meteorologie, îi sfătuim pe conducătorii auto să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele pregătite pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcțional etc.)”, se menționează într-un comunicat al IGPR.

Conform informațiilor primite de la secțiile regionale de poliție transporturi, navigația pe Dunăre a fost suspendată, pe o perioadă nedeterminată, între kilometrii fluviali 175 (Brăila) și 1075 (Baziaș, județul Caraș-Severin).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.