Inspirați de tragedie

Cristina Bazavan anunță cum se transformă un vagon de metrou într-un eveniment. Într-un studiou din centrul Bucureștiului, a fost reconstruit ca decor un vagon în care s-au filmat scene din pelicula regizată de Tedy Necula, „Coborâm la prima“.

Numai 7 zile ar fi durat transformarea decorului în spațiu cu accente de mijloc de transport în comun: „Pentru câteva zile, în mijlocul Capitalei este un metrou care a fost construit într-un timp care ar face invidioasă orice primărie: 7 zile!“, spune textul trimis presei. „Fiind un film independent, contează și timpul și resursele, așa că am fost nevoiți să construim vagonul de metrou în doar 7 zile, cu o echipă formată din 8 oameni. S-a muncit până noaptea foarte târziu, dar suntem bucuroși că decorul pare foarte foarte real“, spune Anca Vlăsceanu, coproducatorul peliculei. „Coborâm la prima“ este un film independent, produs și regizat de Tedy Necula, imaginea este semnată de Alexandru Timosca, iar scenariul îi aparține Alexandrei Axinte.

Emilian Oprea este tot mai uşor de recunoscut şi pentru spectatorii de film

Trauma motivațională

Vagonul de metrou a fost construit în studioul Filmarie de pe Dionisie Lupu ca decor pentru câteva scene din „Coborâm la prima“, primul lungmetraj al regizorului Tedy Necula. Mulți actori cunoscuți de azi se întâlnesc pe genericul viitorului film: „Cu o distribuție impresionanta (Emilian Oprea, Constantin Cotimanis, Adrian Paduraru, Teodora Mareș, Victoria Cocias, Constantin Draganescu, Ela Ionescu, Dan Murzea, Iulia Dumitru), lungmetrajul «Coborâm la prima» spunea povestea călătorilor dintr-un vagon de metrou, a doua zi după incendiul de la Colectiv“, arată prezentarea.

Într-un tren de metrou oprit între stații, călătorii sunt obligați să petreacă mai multe ore împreună, așa că trebuie să descopere cu cine își petrec aceste ore din ce în ce mai traumatice. Realizatorii au anunțat că, nevoiți să petreacă împreună câteva ore, după ce metroul se oprește între stații, călătorii încep să se descopere, să înlăture judecățile și prejudecățile pe care le au față de cei cu care, din întâmplare, sunt alături în vagon. „Coborâm la prima“ este o poveste inspirațională despre natura umană și despre comportamentul în situații de criză, dar și despre cum poți să descoperi cu adevărat pe cineva dacă ai timp să-l asculți, spun reprezentanții producătorilor.

Vieți paralele

Potrivit tânărului regizor Tedy Necula, filmul său „este o poveste pe care o trăim în fiecare zi, suntem în metrou așa cum suntem și în lume – unii lângă alții, împreună –, dacă ne deschidem, vedem ca avem ce împărtăși. Nu e un film despre «Colectiv», dar viața nu poate nega evenimentul. Sunt povești paralele din viețile mai multor oameni care se întâlnesc într-o zi cu o semnificație specială pentru unii.“

Cunoscut din perioada în care era doar un copil, Tedy Necula s-a remarcat după ce a interpretat rolul principal din filmul Noro, în regia lui Radu Gabrea. Între timp, Necula a ajuns el însuși autor de filme-documentar inspiraționale și și-a construit o carieră ca speaker motivațional.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andrei Radulescu 226 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.