Instanţa a decis privind cererea de strămutare a dosarului de viol de la Vaslui

Curtea de Apel Iași a respins miercuri, ca neîntemeiată, cererea de strămutare a dosarului în care cei şapte tineri din judeţul Vaslui au fost condamnaţi pentru că au violat o fată de 18 ani, informează Mediafax.

Cererea de strămutare a fost depusă de trei dintre violatorii de la Vaslui, pe motiv că instanţa ar putea fi influenţată de opinia publică vasluiană în judecarea cazului.

Judecătoria Vaslui i-a condamnat pe 17 august în dosarul privind vi0larea tinerei de 18 ani din judeţul Vaslui pe cei șapte tineri la pedepse cuprinse între 5 ani şi opt luni şi 8 ani şi patru luni de închisoare, precum şi la plata unor daune morale de 50.000 de lei către tânără.

Instanța a dispus totodată cu titlu executoriu emiterea de mandate de arestare pe 30 de zile pe numele celor șapte, înlocuind astfel măsura controlului judiciar, aflați până acum sub control judiciar.

Violul a fost comis în noiembrie 2014, când tânăra de 18 ani se întorcea de la şcoală. Ca să ajungă acasă, fata s-a urcat în masina a doi tineri pe care îi cunostea. Ea a ajuns însă pe un câmp, unde au fost chemaţi alţi cinci băieţi. Timp de trei ore tânăra a fost violată de cei şapte agresori. Nici măcar faptul că a leşinat de mai multe ori nu i-a oprit. Au stropit-o cu ţuică şi au continuat să o violeze, apoi au dus-o acasă. Tânăra şi-a anunţat imediat părinţii, iar aceştia au depus plângere.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.