Instanța respinge din nou eliberarea condiționată a lui Adrian Năstase

Cererea de eliberare din închisoare a lui Adrian Năstase după executarea unei treimi din pedeapsă va fi judecată la termenul stabilit în 12 februarie, după ce instanţa Judecătoriei Sectorului 4 a respins, vineri, şi cea de-a doua solicitare de preschimbare a datei judecării dosarului, transmite Mediafax.ro.

Adrian Năstase a cerut unui alt magistrat de la Judecătoria Sectorului 4 preschimbarea termenului acordat în cazul cererii sale de eliberare condiţionată, după ce judecătorul de caz a respins prima solicitare de acest fel făcută de fostul premier.

Instanţa a judecat vineri, în şedinţă secretă, cererea lui Adrian Năstase, stabilind, după deliberări, să menţină termenul din 12 februarie stabilit iniţial.

Avocatul lui Năstase, Ion Cazacu, declara, joi, pentru MEDIAFAX, că a intrat în posesia motivării cererii de preschimbare anterior soluţionate, apărarea apreciind că argumentele judecătorului nu sunt suficiente. El preciza că în noua cerere s-a menţionat expres să fie soluţionată de alt judecător decât cel care a analizat prima cerere, pentru că acesta ar fi într-o stare de incompatibilitate.

Cazacu a reafirmat că termenul stabilit în 12 februarie nu este unul rezonabil, fiind vorba de o lună şi opt zile până la judecarea pe fond.

Aceasta este a doua solicitare de preschimbare a termenului la care să fie judecată cererea de eliberare din închisoare a lui Adrian Năstase după executarea unei treimi din pedeapsă. Prima solicitare a fost respinsă de Judecătoria Sectorului 4 la 10 ianuarie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.