Instanța supremă, tot mai aproape de Parlament. La propriu

Guvernul a aprobat transmiterea a unei părți din Palatul Parlamentului din administrarea Regiei Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) în cea a Ministerului Justiției, potrivit unei hotărâri a Executivului publicată marți în Monitorul Oficial.

Este vorba despre o suprafață de 13.425 de metri pătrați din corpul B3 al Palatului Parlamentului. „Predarea-preluarea părții din imobil se va face pe bază de proces verbal (..) în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri”, se arată în actul normativ.

Conform hotărârii Guvernului, „Camera Deputaților va asigura Ministerului Justiției, corespunzător cotei de imobil aflate în administrarea acestuia utilitățile necesare funcționării corespunzătoare”.

În octombrie anul trecut Biroul Permanent al Senatului a aprobat solicitarea primită din partea Înaltei Curți de Casație și Justiție de a-și muta sediul în incinta Palatului Parlamentului, în spațiul unde a funcționat Serviciul de Protecție și Pază (SPP), transmite Agerpres.

Vicepreședintele Senatului, Cristian Dumitrescu, a explicat, la vremea respectivă, că această mutare este posibilă în urma faptului că SPP are un sediu nou în care urmează să își desfășoare activitatea. „După ce SPP-ul a funcționat pentru o perioadă îndelungată de timp într-o aripă din Palatul Parlamentului, prin faptul că au primit sediu, urmează să plece de aici. Există o solicitare din partea Înaltei Curți de Casație și Justiție ca acest spațiu să-i fie alocat pentru a-și organiza sediul instituției aici. S-a înaintat de către Secretariatul General al Guvernului o solicitare în acest sens și Biroul permanent a luat act și cu această solicitare. Deci se va muta în locul SPP-ului. Această clădire nu este a Senatului, ci doar în administrarea Senatului. E un lucru de salutat pentru că se știe că ÎCCJ dispunea de un sediu impropriu”, a explicat Dumitrescu.

Senatorul PSD nu a putut să ofere o estimare a datei la care Înalta Curte de Casație și Justiție urma să-și mute sediul în Palatul Parlamentului. „E vorba de timp. Abia pleacă SPP-ul. Se preia, se amenajează. După ce va exista o hotărâre de Guvern, un act normativ, după aceea vom putea ști mai multe”, a mai afirmat atunci vicepreședintele Senatului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.