Insulele Feroe – România 0-3 (0-2)

Echipa României revine la Europene după 8 ani. Rămâne sau nu Iordănescu pe banca tehnică? După fix 2 ani, am marcat din nou mai mult de 2 goluri într-un meci. Show la Atena.

Gol după o schemă englezească

Echipa României a învins în Feroe şi s-a calificat la turneul final al Campionatului European din Franţa. O calificare de pe locul 2, obţinută în ultima etapă, în cea mai accesibilă grupă de care am beneficiat vreodată. Victoria de la Torshavn se datorează în primul rând lui Budescu – cel care a fost selecţionat în această toamnă numai după tam-tam-ul făcut în presă de către antrenorul său de club, Marius Şumudică. Din acest ultim meci, sunt de semnalat următoarele: primul gol, înscris după o schemă văzută la televizor în meciul Manchester City – West Ham United (dolul 2 marcat de Sakho); eurogolul înscris de Budescu în finalul primei reprize (jucătorul Astrei a recunoscut că a vrut să centreze în faţa porţii); dominarea gazdelor dintre minutele 10-40, când au avut 3 mari ocazii de gol, una rezolvată în extremis de Tătăruşanu, celelalte două ratate incredibil; jocul slab pe ansamblu al „tricolorilor” în prima parte; jocul ceva mai bun, dar cenuşiu al băieţilor noştri în partea a doua; „zgomotul” galeriei gazdelor care semăna cu îndemnurile la luptă ale vikingilor. Din punct de vedere statistic sunt de reţinut: am dat 3 goluri exact după 2 ani (11 oct.2013: Andorra – România 0-4); România a obţinut a 100-a victorie în deplasare.

Casetă tehnică

Torshavn: 10 grade, ploaie

Stadion: Tórsvøllur

Spectatori: 4.000

Arbitru: Ivan Kružliak (Slovacia)

Asistenţi: Martin Balko, Tomaš Somolani (Slovacia)

Al patrulea oficial: Tomaš Mokoš (Slovacia)

Adiţionali: Peter Kralović, Mário Vlk (Slovacia)

Au marcat: 0-1 (min.4 – Budescu), 0-2 (45+1 – Budescu), 0-3 (min.83 – Maxim)

Cartonaşe galbene: Nattestad, Faerø, Hansson – Torje

Insulele Feroe: Nielsen – Naes, O. Faerø, Nattestad (min.84- Baldvinsson), Sørensen – S. Vatnhamar (min.69- Ar. Frederiksberg) – Bartalsstovu, Hendriksson, Hansson, Holst (min.69-A.Olsen) – Edmundsson

Pe bancă: Gestsson, Thomsen – V. Davidsen, E. Jacobsen, P. Justinussen, Jakobsen, Joensen, K. Olsen,

Antrenor: Lars Olsen (Danemarca)

România: Tătăruşanu – Măţel, Chiricheş, Grigore, Raţ – Hoban, Pintilii – Popa, Budescu (min.88-Prepeliţă) Torje (min.78-Maxim) – Stancu (min.90-Alibec).

Pe bancă: Lung, Pantilimon – Papp, Moţi, Chipciu, Filip, Sânmărtean, Andone, Keșerü

Antrenor: Anghel Iordănescu

Posesie: 49% – 51%

Total şuturi: 9 – 11

Şuturi pe spaţiul porţii: 2 – 4

Şuturi spre poartă: 5 – 4

Şuturi blocate: 2 – 3

Cornere: 7 – 6

Faulturi comise: 18 – 4

Celelalte rezultate

Finlanda – Irlanda de Nord 1-1 (0-1)

Grecia – Ungaria 4-3 (1-1)

CLASAMENTUL FINAL AL GRUPEI F

  1. Irlanda de Nord – 21 puncte (calificată)
  2. România – 20 puncte (calificată)
  3. Ungaria – 16 puncte (baraj sau calificare directă)
  4. Finlanda – 12 puncte
  5. Insulele Feroe – 6 puncte
  6. Grecia – 6 puncte
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.