Întâlnire Iohannis-Cioloș-Isărescu la Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloş şi guvernatorul BNR Mugur Isărescu au convenit, marţi, în cadrul unei discuţii la Palatul Cotroceni, ca strategia de dezvoltare elaborată de Guvern să fie suspusă dezbaterii Academiei Române, partidelor politice şi societăţii civile.

„Întâlnirea a avut drept scop prezentarea contribuţiei Guvernului în materie de politici şi reforme economice, pe termen scurt şi mediu, în contextul Strategiei de dezvoltare durabilă a României, care se elaborează în cadrul Academiei Române şi sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României”, informează Administraţia Prezidenţială.

Obiectivul principal al strategiei de dezvoltare este definirea unei viziuni şi a unor direcţii de acţiune în anumite domenii- creşterea competitivităţii economice, stimularea productivităţii (agricultura, industria şi sectoarele creative), a capitalului (investiţiile şi exporturile, fondurile europene, piaţa de capital) şi alte elemente care creează condiţii dezvoltării capitalului românesc şi a economiei, cu impact pozitiv asupra forţei de muncă şi a calităţii vieţii (educaţia, sănătatea, infrastructura şi debirocratizarea administraţiei publice).

„În cadrul discuţiilor, s-a convenit ca proiectul propus de Guvern să fie supus dezbaterii, pe agenda Academiei Române. Prin implicarea institutelor economice şi a cercetătorilor de specialitate în analiza şi dezbaterea proiectului de Strategie, Academia Română va avea rolul de facilitator. În acest sens, s-a agreat lansarea acestei iniţiative, în vederea consultării şi dezbaterii publice, cu participarea partidelor politice şi a societăţii civile, proces în urma căruia vor rezulta direcţiile de dezvoltare durabilă ale României”, mai precizează sursa citată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.