Întâlniri care îți schimbă perspectiva pe scenele culturale de weekend

Arad
MUZICA. Cătălin Ciuculescu Band este la Sala Marionete din strada Episcopiei nr.15 pentru concertul de lansare a albumului „Altă viață”. Intrarea este liberă și spectacolul începe sâmbătă la 18.00.

Bacău
TEATRU. Alina Neagu susține un recital în comedia „Culturista” prezentat duminică în Disel pub din Bacău (Pictor Aman nr.94). Povestea fetei care dorindu-și să fie campioană își face inventarul lucrurilor la care trebuie să renunțe și ia la bani mărunți prejudecățile și falsele pudori se joacă de la ora 20.00.

Baia Mare
TEATRU. Secția de Păpuși a Teatrului Municipal din Baia Mare (str.Dacia nr.3) îi așteaptă pe cei mai mici spectatori la reprezentația montării „Albă ca Zăpada”, sâmbătă de la 11.00. Biletul este 5 lei.

MUZICA. În „Insomnia” băimăreană (Victoriei nr 73) vine Killa Fonic pe 26 noiembrie cu mix-tape-ul său de debut, „Ramses 1989”. A promis că de la ora 22.00 se „servește” atmosferă incendiară în club. Intrarea este 20 de lei.

Botoșani
MUZICA. Trupa White Mahala merge pe Calea Națională în Chrome bar să „urce distracția pe mese” de la ora 21.00. Este felul în care combină ei umorul, muzicile vintage și ce pricep și ei din ce e modern.

Brăila
MUZICĂ. În Sunrise Marina (str.Danubiului) vineri este intrare liberă la seara de hip-hop cu care vine de la 21.00 Al Saselea Simt Crew Label.

Brașov
MUZICA. „Echoes of Bucharest” este al treilea concert organizat în cadrul seriei Chamber Jazz@Universitatea Transilvania, curatoriată de pianistul și compozitorul Lucian Ban. Vineri, proiectul ajunge la Centrul Multicultural al Univerității Transilvania din Brașov de la ora 20.00. „Componența formației este o combinație între cvintetul classic de jazz și cvintetul romantic din muzica clasică vest europeană” spun promotorii evenimentului. Franz von Chossy este la pian George Dumitriu la violă & chitară, Jörg Brinkmann și Kristijan Krajnčan la violoncel (ultimul și la baterie) iar Alex Simu este la clarinet tenor/bas și saxofon tenor.

FESTIVAL. Concertele explozive țin capul de afiș al ultimelor două zile din Brașov Jazz & Blues Festival 2016. Vineri, 25 noiembrie 2016, Luiza Zan este pe scena Teatrului Sică Alexandrescu cu Hungarian All Stars (România / Ungaria) de la 19.00 iar două ore mai târziu protagoniști sunt muzicienii din Per „The Bass Viking” Mathisen Super Trio (Norvegia / Israel / Marea Britanie). Mâine e seară americană. Primii care urcă pe scenă, de la 19.00 sunt The Jimmys (SUA) iar închiderea evenimentului cade în sarcina „prințesei Rockin’ Gospel Blues”, Sharrie Williams & The Band, de la 21.00.

CLASIC. Sâmbătă, este Gala Extraordinară de Balet la Sala Operei din Brașov de la 18.30. Marius Constantinescu (TVR) este invitat să îi prezinte pe Răzvan Mazilu, Corina Dumitrescu, Gigel Ungureanu, Ovidiu Matei Iancu (Opera Națională București), Andreea Jura, Dan Haja (Opera Națională Română Cluj-Napoca), Yvonne Slingerland Cosialls (Spania), Irina Mihaiu, Adrian Mihaiu, Horațiu Cherecheș (TNOB „Oleg Danovski” Constanța), Ayaka Kishi (Japonia), Nozomi Miura (Japonia), Jin Mizutani (Japonia) ca și pe soliștii și Baletul Operei Brașov în coregrafia semnată de Alexandru Fotescu și Horațiu Cherecheș. Biletele costă 30 și 40 de lei.

TEATRU. Adelaida Zamfira, Florin Busuioc și Gheorghe Ifrim se opresc la Brașov la Cinema One (str.Zaharia Stancu 1 în incinta Coresi Shopping Resort) sâmbătă de la 21.00. Prezintă spectacolul „Fidelitate” pe un text de Chazz Palinteri.

MUZICA. Rockstadt îi are pe 26 noiembrie pe scenă pe cei de la Alternosfera. Concertul basarabenilor începe la 21.00 și face parte din turneul de promovare al albumului Hosoleum.

MUZICA. Și Smiley își petrece seara de sâmbătă în Brașov. La Kruhnen Musik Halle (str. Nicolae Titulescu nr. 2P), vocalistul și trupa sa își încep numărul de la 21.00.

București
CLASIC. Vineri, de la ora 21.00, este seară de lăută la Muzeul Naţional Cotroceni (bd. Geniului Nr. 1). Xavier Díaz – Latorre aduce publicului un recital de virtuozitate pornind de la piese baroce (Bach, Telemann) transcrise pentru instrumentul său.

MUZICA. Finlandezul Alex Thesleff (foto: Pekka Keränen) vine pe Arenele Romane împreună cu Mazde și Nick Hook pentru un concert de muzică electronică și bass urban, vineri de la ora 22.00. Intrarea este 45 de lei.

MUZICA. Vineri după amiază, de la 17.00, A.G. Weinberger urcă pe scena Teatrului Evreiesc de stat din București într-un concert de blues.

FESTIVAL În perioada 25 – 26 noiembrie este doua ediție a festivalului „Doom over Bucharest”, în club Quantic. În cadrul acestei ediții pe scena clubului bucureștean vor urca 11 trupe. Abonamentul costă 150 lei iar biletul pentru o zi e 85 lei (vineri) și 100 (sâmbătă). Azi urcă pe scenă de la 19.00 Façade, urmați de Fading Bliss, Monolithe, Ophis, Officium Triste iar, mâine, sâmbătă, cîntările încep de la 18.30 cu A Dream of Poe, după care sunt pe rând vedete Witchsorrow, Black Oath, Ataraxie, Pantheist și, de la miezul nopții, Batushka.

MUZICA. În Green Hours este vineri, de la 20.00, Stephane Tsapis Trio cu un recital de jazz cu inflexiuni balcanice, cu nuanțele unei călătorii muzicale între Grecia și Asia Mică.

FILM. Festivalul filmului japonez se desfășoară la Muzeul Țăranului Român. Până dumininică, în fiecare după amiază sunt programate proiecții cu pelicule japoneze din ultimii trei ani.

MUZICA. Paraziții au 22 de ani de când și-au făcut o marcă în hip-hop-ul autohton. Sâmbătă sunt la Berăria H de la 23.45. Biletele au prețuri cuprinse între 35 și 65 de lei.

CLASIC. La Ateneul român, Camil Marinescu dirijează Simfonia nr.5 de Gustav Mahler de la ora 19.00. Duminică, sala mică
Duminica, 27 Noiembrie 2016, 19:00 – 21:00 Sala mica îi are pe Olga Berar (vioară), Eugen-Bogdan Popa(violoncel) și Anamaria Biaciu-Popa (pian) cu un program din care fac parte lucrări de Gabriel Fauré (Trio în re minor, op. 120), Joan Trimble (Phantasy trio în mi bemol major, p.a.r.) și Ernest Chausson (Trio în sol minor, op. 3).

EXPO. Pascal Bruckner a scris un eseu despre pictura lui Roman Tolici iar artistul lansează textul apărul la Pandora M vineri de la ora 19.30, la galeria Mobius (str.Mendeleev nr.2) în cadrul unui vernisaj.

Buzău
MUZICA. Pasărea Rock și invitații lor speciali, cei din Quartetul Călușandra cântă în Club No Limit (Bulevardul Nicolae Bălcescu nr.36) de la ora 21.30.

Călărași
MUZICA. De astăzi, până duminică, Centrul Cultural Județean organizează la Sala „Barbu Știrbei” festivalul național de muzică folk „Chitara Dunării”. În fiecare zi, de la 16.00, sunt programate recitaluri după prezentarea concurenților. Printre invitați se numără Alina Manole, Florin Chilian și Mircea Baniciu.

Cluj Napoca
TEATRU. La The Box (calea Moților nr. 39, et. 1, ap. 4) are loc reprezentația montării „Moscova Petușki”, dramatizarea după romanul lui Venedikt Erofeev. Paul Sebastian Popa joacă în regia semnată de Filip Odangiu și Sinko Ferenc vineri de la 19.00.

TEATRU. Până pe 4 decembrie 2016 continuă cea de a V-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Interferenţe organizat de Teatrul Maghiar de Stat Cluj. Zilele acestea sunt programate dialoguri cu creatori, lansări de carte și reprezentații ale montărilor aduse de trupe din Sibiu, Oradea dar și din străinătate (Germania, Ungaria, Coreea de Sud).

FILM. Sâmbătă, clujenii au Noaptea Devoratorilor de Publicitate la Cinema Florin Piersic. De la ora 20.00 se pune ecranul pe hol și cine nu vrea să piardă proiecția de reclame are ocazia sa stea la bar cu ochii pe pânză.

CLASIC. Vineri, 25 noiembrie de la ora 19.00, Colegiul Academic este gazda Orchestrei Filarmonicii de Stat „Transilvania” dirijate de Mika Eichenholz la Auditorium Maximum. Solist este Adrian Cioban (oboi). În program sunt Uvertura operei Armida, Concertul pentru oboi, în Do major de Joseph Haydn și Simfonia a III-a în Fa major, op. 90 de Johannes Brahms.

Constanța
TEATRU. Duminică, de la 17.00 are loc Gala Aniversară a Teatrului de Stat (bd.Ferdinand nr.11). Instituția aniversează 65 de ani de la premieră printr-un eveniment care include dezvelirea bustului celui care a construit clădirea teatrului dar și o expoziție de pictură și momente muzicale.

CLASIC. Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” prezintă sâmbătă „O noapte la Veneția” de J.Strauss în regia lui Mario Nikolov (Bulgaria). Pentru spectacolul care începe de la ora 18.30, biletele au prețuri cuprinse între 25 și 50 de lei. Pensionarii și elevii ca și studenții în grup organizat beneficiază de reduceri.

Craiova
TEATRU. Premiera spectacolului „Norii”, de Aristofan în regia lui Hakob Ghazanchian la Teatrul Național „Marin Sorescu” este programată duminică, 27 noiembrie 2016 de la ora 19:00, la Sala „Amza Pellea”. Distribuția reunește actori ai Naționalului craiovean – Dragoș Măceșanu, Nicu Vicol, Angel Rababoc, Cătălin Vieru, Petronela Zurba, Costinela Ungureanu, precum și tineri actori studenți la masterul de actorie de la departamentul de arte al universității din Craiova Marina Cozeca, Erica Ghiță, Ella Negură, Andrei Ștefănescu, Cătălin Miculeasa, Robert Iovan, Vlad Edițoiu.

Iași
MUZICA. Luna amară lansează sâmbătă albumul „aproape” în Underground Pub la Galeriile Comerciale „Stefan cel Mare” de la 21.00.

TEATRU. „Damen Tango” se joacă pe 27 Noiembrie, de la ora 18:00, la Sala Sala Studio Teofil Vâlcu. Montarea, în regia lui Vitalie Lupașcu îi are în distribuție pe Mihaela Arsenescu Werner, Bianca Ioan și Daniel Busuioc. scrisă de Valentina Aslanova (actriţă, romancier, dramaturg şi poet) în 1997, reprezintă debutul său în dramaturgie. „Când scena nu ţi se mai pare îndeajuns pentru preaplinul sentimentelor tale, le poţi da viaţă în scris” declara autoarea care s-a inspirat pentru acest text din biografia actriţei Irina Pechernikova.

Miercurea Ciuc
TEATRU. MaRó, spectacolul Teatrului Studio Yorick se joacă la Casa de Cultură a Sindicatelor duminică de la ora 19.00. Zece scene ușor absurde trec prin durerea, nemulțumirile și umorul relațiilor dintre români și maghiari.

Oradea
FESTIVAL. Jazzfest adună iubitorii acestui gen pe 25 şi 26 noiembrie. Primul concert, cel de vineri, are loc la Posticum (str Teiului 26) şi îi aduce pe scenă pe membrii trupei maghiare Djabe, numărul unu în jazz-fusion și world music în Ungaria. Sâmbătă, în Queens, este Toth Bagi Csaba cu trupa sa, Balkan Union. Ambele concerte încep la 20.00.

Pitești
MUZICA. Intrarea este liberă la aniversarea Byron din Clubul Hush. Sâmbătă, de la 21.30, muzicienii cântă cu The Boxes și Muse Quartet pentru deceniul care a trecut de când sunt pe scenă.

CLASIC. Vineri, 25 Noiembrie 2016, de la ora 19.00 la Centrul Multifuncțional, pianiștii Corina Răducanu și Eugen Dumitrescusunt soliștii concertului Enescu 135 – Pian la patru mâini. Ansamblul „Remember Enescu” are în program lucrările lui George Enescu, Rapsodia Română în Re major op. 11 nr. 2, Rapsodia Română în La major op. 11 nr. 1 (transcriptii pentru pian la patru mâini de Marius Sireteanu) și Suita pentru pian la patru mâini.

Râmnicu Vâlcea
MUZICA. Vița de Vie vine sâmbătă în Aby Stage Bar (Calea lui Traian nr.158A) cu prima parte din albumul Șase/Șase. Cântarea începe la 21.00.

Sibiu
CLASIC. La Sala Oglinzilor de la Forumul German (str.G-ral Magheru 1-3) sibienii au ocazia să îl asculte pe violonistul Mircea Dumitrescu și vioara sa Stradivarius alături de Monica Florescu (pian și Makcim Fernandez Samodaiev (violoncel). De la ora 17.00, duminică, instrumentiștii vor prezenta un program din care fac parte lucrări de W. A. Mozart (Sonata pentru pian si vioara, KV.526 in La Major), P. de Sarasate („Dans spaniol”, op.26), F. Kreisler (Tamburina chinezească), J. Brahms (Scherzo din Sonata F.A.E.) și J. Brahms (Trio Nr. 3 pentru pian, vioara și violoncel, op. 101 în do minor).

Suceava
CLASIC. Lucrări de G.Enescu (Rapsodia a II-a) și Tiberiu Olah (Intrarea în Alba Iulia), Eugeniu Doga (Vals din filmul „Gingașa și tandra mea fiară”), C. Gardel (Tangoul „Por una cabeza” din filmul „Parfum de femeie”), R. Rodgers (Suita din muzica filmului „Sunetul muzicii”), D. Ellington (Caravana – tema muzicală din filmul „Whiplash”) și D. Sostakovici (Vals din filmul „Primul eșalon”) sunt anunțate în programul pe care Filarmonica Botoșani îl susține sâmbătă de la ora 19.00 în Iulius Mall.

Timișoara
FESTIVAL. La Filarmonica Banatul continuă Timișoara Jazz Festival. Vor urca pe scenă artişti din Marea Britanie, Austria, Macedonia, Turcia, Statele Unite, Cuba, Italia şi România. În ultima zi, vor fi decernate şi premiile festivalului. Toate spectacolele încep la ora 19:00, cu excepția celui de duminică a cărui oră de start este 18:00.

Am trecut cu vederea un eveniment cultural din oraşul dumneavoastră şi consideraţi că trebuie să afle de el cititorii cotidianul.ro? Nu vă abţineţi, postaţi la comentarii ceea ce credeţi că ne-a scăpat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Tupa 152 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.