Întâlniri noi pe scenele de joi

Bacău
CLASIC. De la 18.30, la Sala „Ateneu” dirijorul Yuriy Ianko din Ucraina conduce Filarmonica Bacău. În program sunt lucrări de Bela Bartok (Concert nr. 2 pentru vioară și orchestră) și Ludwig van Beethoven (Simfonia nr. 5). Solistă este violonista Jongeun Lee din Coreea.
Baia Mare
TEATRU. Reprezentația montării „Viața ca o pradă” este programată la sala mică a teatrului Ararat (bd. Independentei nr. 4) de la Casa de Cultură a Sindicatelor. Prețul unui bilet este 15 lei.
Botoșani
CLASIC. „Concertele lecție” dirijate de Ilarion Ionescu-Galați de la orele 11:00 și 12:00 în Sala Casei de Cultură a Sindicatelor au tema „Muzica din filme”. În programsunt partituri de J. Williams (Tema muzicală din filmul „Războiul stelelor”, Fr. Churchill (Suita din muzica filmului „Albă ca Zăpada), H. Mancini (Tema muzicală din serialul „Pantera roz”, H. Zimmer (Suita din muzica filmului „Gladiatorul”), Tiberiu Olah (Intrarea în Alba Iulia – din filmul „Mihai Viteazul”), Eugeniu Doga (Vals din filmul „Gingașa și tandra mea fiară”), C. Gardel (Tangoul „Por una cabeza” din filmul „Parfum de femeie”), R. Rodgers (Suita din muzica filmului „Sunetul muzicii”), D. Ellington (Caravana – tema muzicală din filmul „Whiplash”) și D. Sostakovici (Vals din filmul „Primul eșalon”).
Brașov
FESTIVAL. Astăzi debutează Brașov Jazz & Blues Festival cu două recitaluri susținute la Teatrul „Sică Alexandrescu”. La 19.00, evenimentul este deschis de italienii de la Chat Noir Quartel iar de la 21.00 este recitalul britanicilor de la Submotion Orchestra aflați pentru prima dată în România. Manifestarea continuă până sâmbătă.
București
MUZICA. La Cinema Elvira Popescu este de la ora 20.00 concertul „Echoes of Bucharest” susținut de Alex Simu Quintet. „O reflecție asupra prezentului, o aromă a trecutului și o scînteie către viitor. Nu există reguli sau limite, există doar dragostea pentru muzică și dorința de a crea și a dărui. Înnoirea și moștenirea merg mînă în mînă, în scopul de a modela sunetele și de a garanta auditoriului o experiență unică.” spune Alex Simu (clarinet tenor/bas și saxofon tenor). Alături de acesta sunt pe scenă pianistul Franz von Chossy, George Dumitriu la violă și chitară, Jorg Brinkmann la violoncel și Kristijan Krajncan la violoncel și baterie.
CLASIC. Simfonia nr.5 de Gustav Mahler este interpretată de orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” la Sala mare de la Ateneul Român. Dirijor este Camil Marinescu.
COLOCVIU. La Sala Auditorium de la Muzeul Național de Artă Contemporană are loc colocviul Artă +/- spațiu public la Galați, Brăila și Medgidia. De la ora 9.30 sunt puse în discuție monumentele și spațiile publice din spațiul urban de azi.
MUZICA. Trupa Coma își invită fanii la Cărturești Verona, în cafenea, să urmărească în premiera videoclipurile pentru piesele „La Hotar” și „Orizont”. De la ora 20:00,evenimentul incude un listening party pentru doritori și o sesiune de întrebări și răspunsuri.
TEATRU. Tudor Aaron Istodor, Gelu Nițu, Claudiu Bleonț, Elvira Deatcu și Ana Ciontea se numără printre protagoniștii montării „Paganini” (foto) de la Teatrul Metropolis. Reprezentația a cărei regie este semnată de Mick Davis începe la 18.00 iar biletele costă 24,84 lei.
Cluj Napoca
FESTIVAL. În perioada 24 noiembrie – 4 decembrie 2016 are loc Festivalul Internaţional de Teatru Interferenţe organizat de Teatrul Maghiar de Stat Cluj. Tema celei de-a V-a ediţii a Festivalului este „Odiseea Străinului”. Manifestarea este prefațată cu reprezentație de la ora 16.00 a spectacolului „This Beach” scris și regizat de Feidlim Cannon, Gary Keegan de la Brokentalkers (Irlanda) în Sala Studio (montarea este prezentată din nou și la ora 22.00. Deschiderea oficială a festivalului este programată în Sala Mare de la 18.30 iar de la 19.00 se joacă „Goethe: Faust” ]n regia lui Tomaž Pandur de la Pandur Theaters (Slovenia).
FILM. De la ora 20.00, la Cinema Victoria este seară Madonna. Sunt proiectate documentarele „Truth or Dare” din 1991 și „Strike a Pose” lansat în acest an, care spune povestea trupei de dans care a însoțit-o pe Madonna în turneul ”Blond Ambition”, din 1990. Cei șapte dansatori sunt Luis Camacho, Oliver Crumes, Salim Gauwloos, Jose Xtravaganza, Kevin Alexander Stea și Carlton Wilborn.
Constanța
TEATRU. De la ora 18.00 este prezentată montarea „Titanic Vals” de Tudor Mușatescu în regia lui Cristian Șofron.
Iași
MUZICA. Flat Foot sunt la Rock‘nrolla de la ora 21.00. În deschidere vin basarabenii de la The Cocktails. Biletul este 50 de lei.
MUZICA. The Trumpets și Centrul Cultural German Iaşi organizează de la ora 21.00 o seară de jazz cu trupa „Tango Transit” din Frankfurt. Cei trei artişti sunt pentru a patra oară la Iaşi, în cadrul unui turneu de promovare în România a celui mai recent album: „Akrobat”.
Oradea
CLASIC. Filarmonica Oradea îl are pe Romeo Râmbu la pupitru pentru un program din care fac parte lucrări de C.Reinecke și F.Mendelssohn Bartholdy. Solist este Viktor Hartobanu la harpă.
Sibiu
MUZICA. Ducu Bertzi și prietenii sunt live în Clubul Index (Mihai Viteazu 4a) de la ora 21.30. Biletele sunt 25 de lei.
CLASIC. Orchestra Filarmonică din Sibiu prezintă de la 19.00 pe Lidia Marina (flaut), Inna Oncescu și Steluța Radu (pian) în concert sub bagheta lui Walter Hilgers. În program este Suita Orchestrală nr.2 și Concertul pentru două piane de J.S.Bach și Simfonia nr.1 de F.Mendelsson Bartholdy.
Târgu Mureș
DANS. Mihaela Dancs semnează conceptul spectacolului Coregrafie de grup prezentat de la 17.00 la Teatrul Național din Piața Teatrului nr.1. Andreea David, Andreea Novac, Cristian Nanculescu, Cristina Lilienfeld, Dionisie Lupu, Nicoleta Enache, Paul Dunca, Răzvan Rotaru, Smaranda Găbudeanu au realizat și au dansat împreună pentru evenimentul din cadrul Conectact.
Timișoara
FESTIVAL. Și la Filarmonica Banatul este organizat Festivalul de Jazz Timișoara. Până pe 27 noiembrie, sala Capitol a instituției de pe Bega este gazda unor recitaluri care se deschid azi de la 18.00 cu britanicul Gwilym Simcock urmat de austriecii de la David Jelbock trio.
Am trecut cu vederea un eveniment cultural din oraşul dumneavoastră şi consideraţi că trebuie să afle de el cititorii cotidianul.ro? Nu vă abţineţi, postaţi la comentarii ceea ce credeţi că ne-a scăpat.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andrei Radulescu 226 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.