„Intenția” lui Bănicioiu: Nu te duci la medic, ești sancționat

Ministrul Sănătății Nicolae Bănicioiu a declarat duminică, într-un interviu pentru PRO TV, că instituția pe care o conduce are în vedere o măsură care vizează sancționarea românilor care nu se duc la medicul de familie măcar o dată la 3 ani sau nu își fac un set de analize complet.

„Asta nu este reglată încă, dar avem în intenție în momentul de față, și e prima oară când o spun, ne gândim ca persoanele care nu merg o dată la trei ani la medicul de familie sau nu își fac un set de analize complet, să introducem sancțiuni. Știu că este cel mai nepopular lucru pe care îl spun în momentul de față, dar pentru sistemul sanitar va însemna foarte mult în sensul prevenției, în sensul gestiunii corecte a unui caz, în momentul în care îl găsești, în sensul ca, până la urmă, cheltuirea banului, pentru că eu depistez în momentul de fata mare parte din afectiunile oncologice numai in stadii foarte avansate. Ceea ce e foarte greu de tratat, un cancer în stadiul 4 sau …”, a declarat ministrul.

Bănicioiu a evitat să spună exact despre ce fel de sancțiuni este vorba, însă a dat asigurări că acestea vor fi „destul de dure”.

„Nu vreau încă să pronunț sancțiunile, vor fi sancțiuni destul de dure, dar nu trebuie să ne gândim domne’ dacă nu se prezintă. Nu. Toată lumea trebuie să știe că trebuie să mergi minim o dată la 3 ani, că să-ți faci o investigație completă: analize plus consult la medicul de familie”, a spus ministrul Sănătății la PRO TV.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.