Interceptarea ce poate demonstra că separatiștii proruși au doborât avionul din Ucraina

Site-ul DESCHIDE.md. oferă traducerea înregistrării convorbirii telefonice dintre rusul Igor Bezler, conducătorul combatanților proruși din detașamentul BES, cu coordonatorul său, Gheranin Vasilii Nicolaevici, colonel în Statul Major al Serviciului de Spionaj Militar al armatei ruse. Convorbirea a avut loc la puțin timp după prăbușirea avionului civil Boeing 777.

Publicația Kyiv Post relatează că serviciul ucrainean de informații, SBU, deține înregistrarea unei convorbiri dintre combatanții cazaci din estul Ucrainei, susținuti de Ucraina, convorbire care are loc la 20 de minute după prăbușirea avionului. În timpul convorbiri, militanții explică de ce au doborât avionul. Unul dintre militanții interceptați este un presupus ofițer rus de informații.

Înregistrarea audio a fost plasată și pe site-ul Securității Naționale a Ucrainei (SBU)

Prima parte

– Numai ce au doborât un avion. Detașamentul lui ”Mineor”. A căzut lângă Enakievo.
– Piloții, unde sunt piloții?
– Au plecat să caute și să fotografieze avionul căzut. Iese fum…
– Cu câte minute în urmă?
– În jur de 30 de minute în urmă?

A doua parte

– Da, maior!
– Deci cei de la postul Cernuhin l-au doborât. Kazacii de la Cernuhino (localitate).
– Avionul s-a prăbușit în regiunea minei Petropavlovska. Am găsit primul mort, e civil.

A treia parte

-Ce-i acolo la voi?

– Mai pe scurt, la sigur e avion de pasageri

– Este multă lume acolo?

– Da. Rămășițele au căzut în curțile oamenilor.

– Dar bordul de care este?

– Încă nu am stabilit, încă nu m-am apropiat. Eu doar mă uit acolo unde au început să apară primle trupuri. Acolo sunt bucăți din interior, fotolii, cadavre

– Ceva armament este?

– Absolut nimic, lucruri personale, echipament medical, prosoape, hârtie igienică.

– Documente sunt?

– Da, ale unui student indonez, de la universitatea Thompson.

A patra parte

– Despre acest avion, doborât în regiunea raionului Snejnii –Torez. S-a dovedit a fi de pasageri.A cazut în raionul Grabovo. Acolo sunt o mulțimea de cadavre: femei și copii. Acum kazacii sunt acolo.
– La televizor transmit? Parcă se anunța despre AH-26, un cargo ucrainean, pe care spun că scrie ”Cursă malayesiană”. Ce cauta el pe teritoriul Ucrainei?
– Înseamnă că aducea spioni. Pentru ce să zboare… acum doar merge războiul?
– Am înțeles!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.