×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 9 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 20 august 2017, 07:12
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Studiu
Internetul cauzează boli mintale

Un studiu recent al unei echipe de cercetători britanici relevă faptul că există o conexiune între folosirea excesivă a Internetului (mai ales a rețelelor de socializare) și bolile psihice diagnosticate în rândul persoanelor tinere. Cu toate că analiza nu arată în mod detaliat că folosirea „extremă“ a Internetului ar cauza în mod direct apariția bolilor mintale și a depresiei, concluzia studiului este că numărul mare de ore petrecute în mediul virtual poate fi adesea asociat cu nemulțumiri referitoare la propria existență.

Studiul, publicat de Education Publicy Institute, încearcă să evalueze sănătatea mintală în rândul copiilor și adolescenților, iar unul dintre subiectele atinse a fost referitor la corelarea între folosirea Internetului și a rețelelor de socializare cu probleme mintale. Aparent, tinerii care petrec în timpul săptămânii trei sau mai multe ore online sunt de două ori mai predispuși în a dezvolta probleme de sănătate mintală. Astfel, în timp ce copiii și tinerii care folosesc cu moderație dispozitivele conectate la Internet au raportat incidente de hărțuirile în mediul online (bullying) în 6,7% din cazuri, proporția crește la 17,8% în rândul celor care petrec mult timp conectați la rețelele de socializare și Internet. Simultan, proporția celor care se declară mulțumiți de propria viață scade de la 7,4%/10 la 6,59/10. Acest lucru sugerează un impact negativ asupra psihicului uman, însă folosirea excesivă a Internetului poate fi și un răspuns la problemele de zi cu zi. Este greu de stabilit dacă timpul petrecut online este sursa problemelor, sau este o consecință a acestora.

Românii, campioni la folosirea Internetului

Potrivit unei statistici publicate de Eurostat, românii care folosesc Internetul depășesc media înregistrată la nivelul Uniunii Europene în ceea ce privește citirea știrilor sau a ziarelor online. Cu toate acestea, românii se află sub media UE la postarea de mesaje pe rețelele de socializare. În ceea ce privește activitatea pe rețele sociale precum Twitter sau Facebook, România are parte de un procentaj de 48%, faţă de 52%, media întregii Uniuni Europene. Totuși, psihologii avertizează în privința timpului petrecut în mediul virtual. Cu cât mai mult timp este alocat activității pe rețelele de socializare, cu atât mai mult dependența se va așterne.

Alina ChiriţăPublicat Sâmbătă, 08 iulie 2017
1252
 | 2
 | 3
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
ILeo
+3
Sigur ca folosirea in exces da stress,dependenta, dar pana la "boli mintale", mai va !Desi cine e bolnav in afara netului e bolnav si pe net !Cunosc o profesoara pensionara care nu are nici-un internet acasa si are de mai mult timp depresie ,la fel sotul profesor d e mai multi ani !Insa acesti "cercetatori britanici"faiosi de altfel ca ei cerceteaza orice si mai ales isi trambiteaza marile"rezultate",nu binevoiesc ei sa cerceteze nu folosirea netului de simpli utilizatori,ci bolile mintale ale acelora care folosind internetul l-au pus la dispozitia primilor.Adica bolile mintale pe care e mai mult decat posibil sa le aiba acei comercianti penali la legislatie cu privire la jocuri din care extrag profituri imense ,exploatand pasiunile omenesti, sclavie sexuala, filme si siteuri si materiale porno inclusiv infantile, alte aberatii permise infractorilor electronici ,organizati intr-un cartel mare ce a facut statele nationale sa abandoneze legislatia de interzicere si sanctionarea a unor asemenea bolnavi mintali.De ex.transmiterea in direct a decapitarii ostaticilor de catre teroristi,cum de este permisa ?Cine a permis asa ceva nu este bolnav mintal ?Cine este creierul bolnav care a facut din net intr-o masura destul d e apreciabila, deversarea de violente de tot felul ?
Publicat Sâmbătă, 08 iulie 2017
+Răspunde
anado tauriga
+7
Internetul cauzează boli mintale la cine are minte. Noroc că nu e mulţi...
Publicat Sâmbătă, 08 iulie 2017
+Răspunde
Dragos
+15
Acum ati inteles ca "tfl-isti" #rezist&insist sunt EDITAT!? Traiesc in lumi paralele, virtuale, fara nici o legatura cu realitatea sociala si politica! Au devenit o masa usor manipulata, o masa de manevra a celor care doresc doar distrugerea valorilor traditionale si culturale autentice, a limbii si istoriei nationale, in numele unei asa zise globalizari si libertinaj fara limite... De fapt asta este paradigma actuala nu numai aici ci si in intreaga lume... Globalustii( MSM, Cupola, Bilderbergii) doresc anihilarea oricarei forme de cultura si viata sociala intr-un stat national si independent si transformarea lumii intr-un gigant sat mondial diktat exclusiv de puterea banului.... Adica exact ca in "1984" !
Publicat Sâmbătă, 08 iulie 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017