„Într-un final, Transnistria va fi a Rusiei”

Oleg Belavențev, reprezentantul special al președintelui rus Vladimir Putin în Crimeea, a declarat la un forum că, în opinia lui, într-un fel sau altul, Transnistria va ajunge oricum la Rusia.

„Dacă ar depinde de mine, v-aș alipi chiar astăzi. Împărtășim poziția voastră, o înțelegem și sunt sigur că, într-un final, veți fi în Rusia”, a declarat oficialul rus, răspunzând la întrebarea unei locuitoare din stânga Nistrului prezentă la un forum ce se desfășoară în aceste zile la Sevastopol, potrivit publicației moldovene Național, citată de Agerpres.

„Nu putem spune acum. Este o chestiune de timp”, a adăugat Belavențev, citat de agenția ucraineană de presă Poltinavigator.

Regiunea separatistă este reprezentată la acest for propagandistic prorus de membrii mișcării Zvezda (Steaua) de pe lângă centrul pentru pregătirea cadrelor militare din așa-zisul minister al apărării din Transnistria.

Deși oficial susține că respectă integritatea teritorială a Republicii Moldova, Rusia continuă să susțină regimul separatist de la Tiraspol atât în plan financiar, cât și militar, scrie Național.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.