Intră Rusia în război cu Turcia? Ce spune Lavrov

Doborârea avionului militar rus de către aviația turcă este o „provocare planificată”, a acuzat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, precizând însă că Rusia nu intenţionează să intre în război cu Turcia.

„Avem dubii serioase că este vorba de un incident neintenţionat, credem că este vorba de o provocare planificată”, a declarat Serghei Lavrov.

„Nu intenționăm să purtăm război cu Turcia. Relațiile noastre cu poporul turc nu s-au schimbat. Noi avem probleme cu acțiunile actualei conduceri a Turciei”, a mai afirmat șeful diplomației de la Moscova, conform RIA Novosti..

Serghei Lavrov avea planificată pentru miercuri o vizită oficială în Turcia, pe care și-a anulat-o însă după doborârea avionului rus de către aviația turcă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.