×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 28 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 21 septembrie 2017, 20:50
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5987 RON
USD ($)
+0.0318 ↗
3.8593 RON
• • •
Întrebarea de 1984 de puncte
Gheorghe Piperea
Gheorghe Piperea

Lumea riscă să facă din bizarul preşedinte al Coreii de Nord cel mai (negativ) celebru personaj contemporan. Asta pentru că atât SUA, cât şi Japonia şi chiar ONU au cvasicertitudinea că rachetele lansate recent de Coreea de Nord erau purtătoare de bombe nucleare sau chiar termo-nucleare. Mai mult chiar, SUA îşi pun problema lansării unui atac preventiv asupra ţării conduse de acest nepot nebun al lui Kim Ir-sen.

Iată, însă, întrebarea pe care nu a pus-o nimeni până acum: cum se face că lumea este aproape convinsă că această ţară care îşi înfometează, la propriu, cetăţenii chiar ar fi fost capabilă să producă propriile arme nucleare? Nu mă refer la finanţare, că la câte sacrificii au fost făcute de poporul nord-coreean este foarte probabil că banii s-au adunat (aşa cum s-au adunat şi banii românilor necesari rambursării anticipate a împrumuturilor FMI în perioada comunistă).

Mă refer la un alt aspect, mult, mult mai preocupant.

Alături de alte ţări considerate potenţial teroriste (cum ar fi Iranul), şi Coreea de Nord a fost supusă zeci de ani unui foarte restrictiv embargou asupra combustibilului nuclear şi asupra materialelor necesare asamblării unor arme nucleare.

În prezenţa unui asemenea embargou, de unde a cumpărat şi în ce modalităţi, cu câte complicităţi, cu ce mită şi trafic de influenţă a reuşit celebrul domn Kim Jong-un să facă rost de cele necesare pentru a-şi construi jucăriile nucleare?

Asta este întrebarea de 1984 de puncte.

Dar cred că ştiţi răspunsul.

Gheorghe PipereaPublicat Joi, 07 septembrie 2017
2602
 | 5
 | 31
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
BulaB@Nastratin
+1
Faptul ca vorbesc/scriu cu unele greseli in mai multe limbi nu cred ca ma face "Agramatule !" si daca nu-ti convine, fa reclama la programele de traducere.Stirile le primesc in plic sigilat si nu provin din Rusia ci din America iar unele chiar provin de la agentiile de presa care spun numai adevarul.Poate ne spui tu cine este presedinte prin Coreea de Sud daca tot stii ca eu ma duc sa-mi incasez cecul care are un semn $ inaintea sumei si pe urma ma duc pe la o" bodega" unde ne intalnim cei care am fost" turisti" prin Vietnam sa facem pachete care vor fi trimise in Texas.Este scris corect gramatical sau nu?
Publicat Vineri, 08 septembrie 2017
+Răspunde
Melania
+1
COREEI, bre, nu "Coreii"! De cate ori sa va spun?
Publicat Vineri, 08 septembrie 2017
+Răspunde
Charlie
+2
Nastratin are pozitia identica cu a lui C.G., fapt care ne conduce la o singura concluzie!!!
Publicat Vineri, 08 septembrie 2017
+Răspunde
Charlie
+1
Pt. C.G. Vreau sa sper ca altcineva s-a folosit de pseudonimul Dvs la ultimul comentariu. Cum credeti ca au putut comunistii coreeni sa-si finanteze samavolniciile cu impact mondial fortand scindarea tarii? Unde s-a fabricat armamentul folosit in razboiul cu SUA din anii 1950? Cate milioane de soldati chinezi si cate mii de consilieri militari/ideologici sovietici au luptat in acel razboi de partea acestor comunisti doar partial autentici coreeni? Ati uitat de tancurile sovietice sosite in Romania? Batjocura cu "marea putere nucleara"? Dar cine a sustinut asa ceva? Coreea comunista este o putere nucleara de cel putin doua decenii!!! Chiar daca recurgeti uneori la sabloane si nu renuntati la antisemitismul voalat, v-am apreciat comentariile altfel echilibrate. Astept o luare de pozitie...
Publicat Vineri, 08 septembrie 2017
+Răspunde
rabi
-8
1984 vizita lui kim ir sen in Romania cu trenul timp de 7 zile.
Publicat Vineri, 08 septembrie 2017
+Răspunde
Charlie
+4
Poate celebrul tovaras Kim! Oricat ar infometa poporul coreean acest smintit dictator comunist nu ar reusi performanta subventionarii uriasului aparat de teroare si al industriei militare. Este clar ca la lucru sunt sponsori ideologici, asa cum s-a constatat dupa detonarea bombei cu hidrogen. Aceiasi regizori care au orchestrat scindarea Germaniei si a Vietnamului. In anii 1990 au sfartecat Ceho-Slovacia si Iugo-slavia, ca o sangeroasa reparatie istorica in cazul ultimei. De aceea, nu a fost suficienta introducerea aluziva din titlu - 1984!
Publicat Vineri, 08 septembrie 2017
+Răspunde
c.g.
-8
Eu interpretez acordarea de semne '' - '' la ce spun in comentariul meu, ca adevarul deranjeaza si sunt niste indivizi care colcaie pe net sa impuna ca amaratii astia de nord-coreeni sunt spaima Extremului Orient, a SUA, s.a.m.d. ! Cred raspandacii de pe net ca noi astia care mai citim si comentam la gazeta '' suntem nascuti ieri '', sa punem bolta palatina la vrajeala lor ieftina cu tara asta Coreea de Nord mare putere nucleara spaima Lumii asteia cam prost facute ??? Sa fim sanatosi si la punga grosi !
Publicat Vineri, 08 septembrie 2017
+Răspunde
koteka @ c.g.
+12
Aş! Semnele de " - " arată că înşiri cârnaţi grămadă. Nimic altceva.
Publicat Vineri, 08 septembrie 2017
+Răspunde
Duduia Lupe
-1
Raspunsul il stiu, pe mine punctele ma intereseaza. Sunt puncte autocolante, pot fi lipite ca alunite sau pistrui?
Publicat Vineri, 08 septembrie 2017
+Răspunde
BulaB
+8
Cu cateva zile in urma, un oarecare Putin si altul Moon, au discutat unele probleme legate de peninsula coreana:nu intru mai in amanunte dar in principiu cei din sud vroiau ceva gaz lichid si parteneriat ptr exploatarea petroliera din zona Sakhalin si eventual o conducta care sa treaca prin Coreea de Nord,ceva cai ferate,strazi.Tot pe acolo a mai fost un oarecare Kim Young-jae care este un fel de ministru economic extern al nordului---de aici trebuia sa incepi cu implicatiile acestor discutii.Trecem si pe la bombele nucleare: parintele celor pakistaneze Abdul Qadeer Khan care a fost de cateva ori prin Coreea de Nord a declarat ca nord coreeni sunt mai avansati in acest domeniu decat pakistanul si personalul tehnic ii depaseste pe pakistanezi.Pe cine sa crezi? Eu il cred pe acest Khan si nu pe un oarecare John care este mare specialist nuclear din fotoliu si nu stie nici macar unde este tara aia.Trecem si alta problema:prin 2005 au fost discutii USA-Coreea de Nord cu privire la dezarmarea nucleara si construirea unor centrale atomice-americanii nu au fost de acord si rezultatul il vedem.Ptr. cei care cred ca grasutul este sarit de pe fix,ce ai face tu in locul lui vazand ce sa intamplat in Iraq sau Libia? Fati lectiile cum trebuie si pe urma mai treci pe aici,autorule.Nu stiai ca au Uraniu si alte metale pretioase? acuma stii.
Publicat Vineri, 08 septembrie 2017
+Răspunde
Nastratin @ BulaB
+1
1. Agramatule ! ( ,, Fati lectiile .... '' ? ) . 2. Cu minciuna si betia , s-a facut mare Rusia ! 3. Se pare ca izvorul minciunilor de la Lubianka da productii record ! P.S.: Nu esti la zi : sud - koreenii ma vroiau si o conducta cu vodka direct de la Vladivostok ! P.S.2 : Acest Moon despre care vorbesti si despre care izvorul minciunilor de la Lubianka te-a informat ca s-a intalnit ,, cu cateva zile in urma ...'' cu Putin , a murit in 3 septembrie 2012 ! Raman la parerea a dintai : Cu minciuna si betia , s-a facut mare Rusia !
Publicat Vineri, 08 septembrie 2017
+Răspunde
Ceausescu
-5
De la Ceausescu.
Publicat Vineri, 08 septembrie 2017
+Răspunde
Duduia Lupe @ Ceausescu
+1
Si Ceausescu avea de la unchiul Kim.
Publicat Vineri, 08 septembrie 2017
+Răspunde
Recomandate
Clauză
Publicat acum 13 ore şi 36 minute
UNJR şi AMR cer  CSM-ului să intervină
Publicat acum 8 ore şi 27 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Buduca

Singurele forțe reale care se opun reformei Toader sunt cele care compun Sistemul: factorul intern (procurorii) și factorul extern (ambasadorii).

Ioan BuducaPublicat acum o oră şi 7 minute