Întrebări grele pentru vicepremierul Ciolacu

Noul vicepremier Ion Marcel Ciolacu primește 20 de întrebări esențiale, la care trebuie să răspundă în calitate de persoană publică, din partea fostului senator Valer Marian. Opinia publică are dreptul să cunoască aspecte reale despre trecutul său. Redăm mai jos, integral, scrisoarea deschisă adresată vicepremierului.

Scrisoare deschisă către vicepremierul cu probleme speciale

Domnule Ion Marcel Ciolacu,

Având în vedere informațiile care mi-au parvenit din surse legate de anumite structuri informative ale statului, în contextul în care ați devenit cea mai importantă persoană din Guvernul României prin prisma relațiilor apropiate pe care le aveți cu președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, care v-a însărcinat să fiți coordonatorul, supraveghetorul și supervizorul noului Executiv, vă solicit să-mi răspundeți la următoarele întrebări legate de biografia dumneavoastră:

1. Ați fost colaborator („persoană de sprijin“) al Miliției și ați fost recrutat apoi de Securitate înainte de Revoluția din decembrie 1989?

2. Ați continuat după Revoluție colaborarea cu SRI, precum și cu Inspectoratul de Poliție al Județului Buzău, cu Inspectoratul General al Poliției Românie și cu serviciul secret al Ministerului Afacerilor Interne (UM 0962, fosta UM 0215)?

3. Cine v-a postat în preajma fostului senator Vasile Ion, care v-a devenit ulterior naș, în perioada în care acesta era prefect al județului Buzău și președinte al organizației județene a PSD?

4. Când și cum l-ați cunoscut pe omul de afaceri sirian Omar Hayssam, condamnat ulterior pentru terorism, referitor la implicarea sa în răpirea celor trei jurnaliști români în Irak?

5. Ați organizat și ați participat împreună cu Omar Hayssam la partide de vânătoare desfășurate pe raza județului Buzău, inclusiv la vânătoare de urs (pentru care era obligatorie aprobarea ministrului Agriculturii și Silviculturii), de cocoș de munte (care era posibilă numai în perioada aprobată de Ministerul Agriculturii și Silviculturii), de râs (pentru care era aprobat un număr strict la nivel național) și de cerb carpatin?

6. Ați participat la petreceri organizate la cabanele de protocol ale Direcției Silvice Buzău împreună cu Omar Hayssam și alți invitați de seamă, la care au fost discutate tot soiul de combinații economico-financiare (ca preluarea de către Hayssam a fabricilor de cherestea și de prelucrarea lemnului din Buzău) și la care au fost aduse femei de companie din toate colțurile țării?

7. Ați intermediat apropierea dintre Omar Hayssam și fiica senatorului Vasile Ion, Marie Jeanne, și ați participat la petreceri împreună cu aceștia la aceleași cabane de protocol?

8. Ați fost prieten, confident, sfătuitor de taină și partener de afaceri al lui Omar Hayssam? Ați comunicat cu acesta, de când este încarcerat în penitenciar, prin anumiți avocați și i-ați transmis să aibă răbdare, să nu vorbească și să aibă încredere într-un context politic favorabil? Cine v-a îndrumat să-i transmiteți astfel de mesaje?

9. În ce an și ce liceu ați absolvit? Cu ce medie generală? Care a fost profesia sau meseria dvs. de bază?

10. În ce an și cu ce medie generală ați absolvit Facultatea de Drept a Universității Ecologice din București? Când ați susținut examenul de licență și ce medie ați obținut?

11. Puteți nominaliza doi colegi și doi profesori din facultate, precum și titlul lucrării de licență în drept?

12. Ce profesie ați practicat de la dobândirea licenței în drept până la angajarea ca jurisconsult la SC Alcom SRL Buzău, în perioada 2004-2006? Ce atribuții ați avut și ce activități ați exercitat în calitate de jurisconsult?

13. Cine v-a recomandat pentru Colegiul Național de Apărare și pentru Școala Națională de Științe Politice și Administrative (SNSPA)?

14. Cine v-a recomandat pentru susținerea examenului de admitere la doctorat la Academia Națională de Informații? Cu ce medie ați fost admis la doctorat? Care este titlul lucrării de doctorat? De ce nu ați consemnat în ultimul CV că sunteți doctorand la Academia Națională de Informații?

15. Puteți nominaliza lucrările de specialitate în baza în cărora ați fost admis la examenul de doctorat susținut la Academia Națională de Informații?

16. Ați organizat partide de vânătoare sau de altă natură și pentru îndrumătorul dvs. de doctorat, generalul Ștefan Gheorghe Teodoru, fost rector al Academiei Naționale de Informații și apropiat al generalului Florian Coldea, fostul șef operativ al SRI? Au participat la aceste partide și alți generali din SRI?

17. Cine v-a ajutat să-l convingeți pe fostul primar al municipiului Buzău Constantin Boșcodeală să renunțe în 2015 la funcția de președinte al organizației județene a PSD cu anumite înregistrări compromițătoare în care acesta apare în compania a două femei, dintre care una era o minoră din Republica Moldova?

18. Când și cum l-ați cunoscut pe președintele PSD, Liviu Dragnea, sub aripa căruia ați devenit, în numai câțiva ani, președinte al organizației județene Buzău a PSD, deputat în Parlamentul României, secretar al Camerei Deputaților, lider al Grupului PSD din Camera Deputaților și vicepremier al Guvernului României?

19. Cum ați ajuns partener de vânătoare, de pescuit și de afaceri politice și economice cu Liviu Dragnea?

20. Ce contribuții financiare ați avut la campaniile electorale ale PSD din 2012, 2014 și 2016 și ce sume i-ați emis în numerar lui Liviu Dragnea?

În așteptarea unui răspuns, cu speranța că nu v-am deranjat în nobilele dvs. îndeletniciri.

Valer Marian

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.