Întrebările senatorului Valer Marian către ministrul om şi general Gabriel Oprea

Senatorul independent Valer Marian îi adresează ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, o întrebare în referitoare la date privind studiile superioare ale acestuia.

Adresată: Domnului MINISTRU OM şi OM MINISTRU al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea

Senator: Valer Marian

Circumscripţia electorală: nr. 32 Satu Mare

Colegiul electoral: nr.1

Grup parlamentar: independent

Obiect: Date privind studiile superioare ale ministrului Afacerilor Interne

Şedinţa Senatului din: 15.09.2015

În temeiul art. 112 alin.1 din Constituţia României şi art. 158 din Regulamentul Senatului, vă înaintez prezenta

ÎNTREBARE:

Conform prevederilor art. 158 alin. 2 din Regulamentul Senatului, întrebarea pe care un parlamentar o poate adresa Guvernului, miniştrilor sau a altor conducători ai organelor administraţiei publice ”constă într-o simplă cerere de a răspunde dacă un fapt este adevărat, dacă o informaţie este exactă, dacă Guvernul sau celelelate organe ale administraţiei publice înţeleg să comunice Senatului informaţiile sau documentele solicitate ori dacă Guvernul are intenţia de a lua o hotărâre într-o problemă determinată”.

În consecinţă, având în vedere că aveţi calitatea de ministru în Guvernul României şi că studiile superioare ale dvs. prezintă interes public, vă solicit să-mi răspundeţi la următoarle întrebări :

1. Dacă este adevărat că aţi absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti cu o medie generală în jur de 6 (care este sub media generală a predecesorului dvs. Constantin Traian Igaş, care a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii de Vest Vasile Goldiş din Arad cu media generală 6, 25)?

2. Dacă este adevărat că lucrarea dvs. de doctorat reprezintă un plagiat, cum susţine preşedintele Comisiei de Etică a Universităţii Bucureşti?

3. Dacă, în calitate de conducător de doctorat, aveţi indicii că lucrările de doctorat ale unor iluştri doctoranzi ai dvs., ca generalul Florian Coldea (prim adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii), generalul Neculai Onţanu (primarul Sectorului 2 al municipiului Bucureşti) şi comisarul şef Remus Span (fost şef al Poliţiei Judiciare a PNA, fost director adjunct al DGA, fost adjunct al şefului Inspectoratului Naţional al Poliţiei de Frontieră şi fost şef al Serviciului de Interceptări al DGIPI, actualmente urmărit penal de DNA în dosarul de corupţie al patronului Romstrade, Nelu Iordache, şi al fostului ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi) conţin elemente de plagiat?

Menţionez că am folosit apelativele MINISTRU OM şi OM MINISTRU, care au fost utilizate într-un articol publicat recent de către unul din cei mai titraţi subalterni ai dvs, chestorul Nelu Pop, şeful Inspectoratului Naţional pentru Imigranţi, şi care mi-au amintit de celebrele sintagme ale epocii de aur, întrucât nu v-aţi dezis public de acestea până în prezent.

Solicit răspuns scris şi verbal .

Senator

Valer Marian

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.