Învățătura lui Dragnea pentru Florin Iordache

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat marți dimineață, întrebat despre cum trebuie procedat în cazul ordonanțelor în dispută, că trebuie luat exemplu de la „înaintași”.

Dragnea a fost întrebat de jurnalişti ce l-ar sfătui pe ministrul Justiţiei, Florin Iordache, în privinţa celor două proiecte vizând grațiere și modificarea Codurilor. „L-aş sfătui să se inspire din experienţa înaintaşilor, din experienţa guvernelor precedente. Dacă este să se dea prin ordonanţă sau să se adopte proiect de lege, asta e problema lor, dar e bine să se uite la experienţa înaintaşilor”, a spus Liviu Dragnea.

„Dacă s-a mai dat vreo graţiere prin ordonanţă, poate să dea, dacă nu, nu ştiu dacă e bine”, a completat Dragnea.

Întrebat dacă va participa la consultările dintre premierul Sorin Grindeanu și ministrul Justiției, Florin Iordache, vizând soluția aleasă de Guvern pentru promovarea proiectelor grațierii și a modificării Codurilor, președintele PSD a răspuns: „Ce consultări? Este problema lor, este problema Guvernului.”

Dragnea a fost totodată întrebat dacă mizează pe un viitor proiect de graţiere: ”Ce graţiere să mă ajute? Eu nu am auzit de la Guvern că vrea să dezincrimineze abuzul în serviciu, pe de-o parte. Pe de altă parte, ştiu că avem o Curte Constituţională, din câte mai ştiu eu, cel puţin azi dimineaţă era în vigoare, care a adoptat o decizie. Dacă trebuie să ieşim în stradă pentru a nu pune în acord deciziile Curţii Constitutionale cu legislaţia, este şi asta o opţiune. Sau poate Curtea Constituţională a emis această decizie pentru mine?”, a precizat liderul PSD.

Chestionat dacă un eventual eşec al acestor proiecte ar fi al ministrului Justiţiei sau al PSD, Liviu Dragnea a spus că deocamdată a văzut „foarte mult scandal pe nişte intenţii”. „Am văzut şi o dezbatere publică şi eu zic să aşteptăm să vedem ce face Guvernul”, a precizat liderul PSD.

Luni, la finalul dezbaterii de la Ministerul Justiției, ministrul Florin Iordache a spus că încă nu ştie pentru ce formulă de adoptare a celor două acte normative va opta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.