Invitat surpriză la Cotroceni după învestirea lui Iohannis (VIDEO)

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri seară, că l-a invitat duminică la Cotroceni după învestire pe tânărul care a cântat la pian imnul naţional pe 1 decembrie în gara din Amsterdam. Tânărul va cânta duminică imnul la Palatul Cotroceni, la preluarea mandatului de președinte de către Klaus Iohannis.

„Duminică, după învestitură, Valentin Astănculesei îmi oferă cel mai frumos dar de început de mandat: așa cum a făcut-o acum câteva săptămâni, în gara din Amsterdam, va cânta la Cotroceni imnul României. Mandatul meu va începe sub semnul imnului național, ca un simbol al solidarității tuturor românilor și al dorinței noastre de schimbare”, a scris Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Iohannis a postat alăturat un mesaj video al tânărului devenit cunoscut prin gestul făcut de Ziua Naţională a României.

Valentin Astănculesei afirmă că a cântat “de bucurie” imnul pe 1 Decembrie în faţa călătorilor din gara din Amsterdam. “Pentru prima oară m-am bucurat că sunt român şi am vrut să împărtăşesc ce simţeam”, spune tânărul.

“Deşi sunt de meserie programator, iubesc muzica şi pianul. Voi cânta, duminică, pentru preşedinte, pentru un drum nou, pe care să îl parcurgem cu toţii şi pentru o Românie care să îşi ducă fiii acasă. Mulţumesc, domnule preşedinte”, spune tânărul în mesajul video.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8501 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.