Invitații în Lumea Magică

Probabil sunt sute, chiar mii de cărți în toată lumea, cu povești mai vechi sau mai noi de Crăciun, despre obiceiuri, tradiții, meniuri, cu ilustrații faimoase ori fotografii ademenitoare. Unele se retipăresc aproape an de an, pentru că generații după generații de bunici, părinți și copii vor să se delecteze cu ele. Pe câteva le-am ales în topul de la finalul acestui text.

Altele sunt pur și simplu invitații în lumea magică a Crăciunului. Și acestea sunt nenumărate, în toate limbile pământului.

Am ales dintre ele una surprinzătoare, abia apărută. O carte frumoasă în sine, dar și în conținut, care poate sta sub brad, în bibliotecă sau poate fi oferită cadou. Veți hoinări pe un Fifth Avenue înzăpezit, printre pomii de Crăciun împodobiți în Rockefeller Center, veți patina sau veți savura o băutură caldă într-una din mulțimea de cafenele. Veţi descoperi 50 de reţete pline de gust şi savoare, însoţite de poveşti fermecătoare dintr-un New York pe care puțini îl știu, în care aromele de scorţişoară, ciocolată şi marţipan plutesc pe străzile agitate ale metropolei americane. Poate fi atât o sursă de inspiraţie pentru cei care vor să îşi impresioneze invitaţii cu dulciuri, cât şi un cadou perfect pentru orice pasionat al deliciilor culinare. Veți găsi în paginile volumului rețete precum faimosul lichior de ouă sau burger de miel cu boabe de rodii, friptură glazurată de porc sau brioșe cu afine, dar și povești ce îi pot inspira atât pe copii, cât și pe adulți, presărate, din loc în loc, și cu tradiționalele colinde.

Volumul se prezintă într-o formă grafică deosebită și conține fotografii superbe dintr-un New York înzăpezit și plin de lumină.

Lisa Nieschlag, Lars Wentrup și Julia Cawley – Crăciun la New York. Rețete și povești. Editura RAO

Cartea de Crăciun cu povești nemuritoare și rețete ademenitoare:

1. 24 de poveşti în aşteptarea Crăciunului. Poveşti celebre istorisite de Anne Lanoë. Editura Curtea Veche
2. Marea Carte a Crăciunului. Editura Litera
3. Selma Lagerlof – Cartea de Crăciun. Ilustrații de Ilon Wikland. Editura Humanitas
4. Charles Dickens – Poveste de Crăciun. Editura ART
5. J.R.R. Tolkien – Scrisori de la Moș Crăciun. Editura RAO

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Stelian Turlea 2 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.