Ioan Gyuri Pascu, scrisoare deschisă către Tudor Gheorghe

După ce Tudor Gheorghe a anunțat că îl va susține pe Victor Ponta la alegerile prezidențiale 2014, actorul Ioan Gyuri Pascu i-a trimis acestuia o scrisoare deschisă în care critică mesajul artistului cu privire la etnia viitorului președinte.

Tudor Gheorghe declara despre Victor Ponta: „Eu cred că la Cotroceni ar fi bine să ajungă Victor Ponta. Avem nevoie, ca președinte, de un cetățean român tânăr, inteligent și mai ales viu”.

În replică, Ioan Gyuri Pascu își cere ironic iertare de la artist, spunând: „Îmi voi permite ca în numele tuturor celor născuţi pe acest pământ din familii mixte sau de alte naţionalităţi, să cer iertare domniei tale că nu suntem rumâni atât de verzi și de vii ca domnia ta!”

Mesajul lui Ioan Gyuri Pascu

„Scrisoare către „Bardul Neamului Românesc”

Mă adresez „bardului neamului românesc” cunoscut sub numele de Tudor Gheorghe. Mă numesc Ioan Gyuri Pascu şi sunt cetăţean român creştin-ortodox, născut din sânge de român spurcat cu sânge de ungur, de slovac şi de polonez, în 1961, în Agnita, fix în mijlocul României Mari.

N-am fost si nu voi fi membru al vreunui partid, poate doar dacă s-ar înfiinţa un partid al IUBIRII, LUMINII şi ADEVĂRULUI.

N-am participat la nicio campanie electorală şi nu voi spune românilor cu cine să voteze sau să nu voteze. E fix treaba lor. Oricum, în acești 25 de ani de „libertate” am fost „guvernaţi”de niste indivizi lipsiti de cel mai elementar bun simţ, care şi-au făcut nevoile, ca să mă exprim elegant, pe alegătorii lor. Sunt şi eu posesor de voce, nea Tudore. Poate nu așa grozavă ca a matale sau, dacă mă gândesc puţin, poate că da.

În calitate de fost strungar, profesor de limba română (nasol pentru o corcitură,nu?),de autor a şase cărţi şi a 12 albume de muzică originală cu textele aferente,de interpret al unor rolişoare in niste filme premiate internaţional, îmi voi permite ca, în numele tuturor celor născuţi pe acest pământ din familii mixte sau de alte naţionalităţi, să cer iertare domniei tale că nu suntem rumâni atât de verzi si de vii ca domnia ta!

P.S. grijă la colegii din Filarmonicile cu care umbli prin ţară, pe banii nu ştiu cui. Verifică-i dacă sunt toţi rumâni vii.

Initial voiam să–mi pun un deget pe obraz,da’ mi-am amintit ca bunica( pardon- jumate slovacă,jumate poloneză),m-a invăţat să cer iertare chiar dacă nu socot că am greşit!”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.