Ioana Petrescu, domnişoara de la tejghea

În loc să-şi ia o vacanţă de o săptămână şi să se ascundă în munţi până mai uită lumea de prestaţia sa jalnică de la Palatul Cotroceni, Victor Ponta şi-a aranjat un interviu la RTV, pentru a se da victimă a lui Traian Băsescu. Domnul Ponta s-a arătat deranjat de faptul că domnul Băsescu a făcut publică înregistrarea discuţiilor privind reducerea CAS şi a spus că normal ar fi fost ca acest lucru să se întâmple dacă şi domnia sa şi-ar fi dat acordul. Numai că atunci când preşedintele şi premierul României discută la sediul Preşedinţiei Ţării despre o decizie care-i priveşte pe milioane de români, e normal ca înregistrarea discuţiilor să fie dată publicităţii. Cum normal ar fi fost ca românii să vadă şi momentul în care Victor Ponta semna la ceas de seară actul de coabitare cu marele său duşman Traian Băsescu. Obişnuit cu atmosfera mai mult decât prietenoasă din studiourile televiziunilor tocmite să-l urce în slăvi, domnul Ponta a uitat cum este să fii filmat în timp ce nu ştii să răspunzi unor întrebări pentru care nu eşti pregătit.

Premierul Victor Ponta nu a mers la Palatul Cotroceni pentru a oferi argumente solide cu privire la decizia referitoare la reducerea CAS-ului, ci doar pentru a le demonstra alegătorilor că este un politician care nu refuză dialogul, dar şi unul care are curajul să-l înfrunte pe Traian Băsescu oricând şi oriunde. Pentru a da un plus de seriozitate vizitei sale la sediul Administraţiei Prezidenţiale, Victor Ponta i-a cerut ministrului de Finanţe, Ioana Petrescu, să-l însoţească. Bazându-se pe faptul că discuţiile cu preşedintele României nu vor fi date publicităţii şi că Traian Băsescu nu mai are pic de credibilitate, Victor Ponta a mers relaxat şi complet nepregătit la întâlnire, fiind ferm convins că-i va fi foarte uşor să-i convingă pe români, după aceea, că domnul Băsescu este rău intenţionat, bădăran şi depăşit de situaţie. Şi că dumnealui a ieşit din nou învingător în lupta cu cel care se opune din răsputeri încercărilor Guvernului de a construi societatea capitalistă multilateral dezvoltată şi de a duce România pe noi culmi de progres şi civilizaţie.

Înregistrările făcute publice de Traian Băsescu au arătat un Victor Ponta debusolat, ca un copilot care s-a răsturnat cu maşina în pădure şi nu înţelege ce i s-a întâmplat, şi o Ioană Petrescu speriată că domnul profesor îi va pune o notă proastă la compunere şi, drept pedeapsă, părinţii nu o vor mai lasă să meargă la cinematograf, la „Harry Potter”.

De la preşedintele unui partid, preşedinte care a fost procuror şi care în timpul liber participă la raliuri, lumea nu are aşteptări prea mari în legătură cu problemele economice, în schimb are de la o absolventă a celebrei Universităţi „Harvard”. Numai că Ioana Petrescu a dezamăgit. Din nou. Domnişoara Petrescu ar trebui să se roage ca PSD-ul domnului Ponta să rămână cât mai mult la guvernare. Altfel, va trebui să-şi caute de lucru, însă, după prestaţia de la Palatul Cotroceni, şansele acesteia ca vreo firmă să o angajeze sunt minime. Bine, poate i-ar oferi cineva salariul minim pe economie ca să vândă la tejghea, dar ar fi sub demnitatea unei absolvente de „Harvard” să presteze o astfel de muncă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.