Iohannis a primit o decorație din partea președintelui Germaniei

Președintele Partidului Național Liberal, Klaus Iohannis, relatează pe pagina sa de Facebook faptul că a fost decorat, miercuri, în cadrul unei ceremonii găzuite de clădirea misiunii diplomatice a Berlinului la București, cu Ordinul de Merit al Republicii Federale Germania în grad de Cruce de Ofițer.

Ordinul i-a fost înmânat politicianului român, care îndeplinește și funcția de primar al Municipiului Sibiu, de ambasadorul Germaniei, Werner Hans Lauk.

Într-un mesaj postat pe rețeaua de socializare Facebook, liderul liberalilor români explică ce reprezintă pentru domnia sa această distincție:”Sunt extrem de onorat de distincția care mi-a fost astăzi conferită de președintele Republicii Federale Germania, prin intermediul ambasadorului Germaniei, Excelența Sa Werner Hans Lauk.”

În opinia lui Iohannis, ”Crucea de Ofiţer al Ordinului pentru merite al Republicii Federale Germania reprezintă o recunoaștere a întregii mele activități administrative, cât și politice.”

Pentru președintele PNL, ”este un moment fericit și mă bucură nespus faptul că un român primește aprecierea unor parteneri externi atât de importanți.”

Iohannis menționează faptul că Ordinul de Merit al Republicii Federale Germania a apărut la iniţiativa preşedintelui Theodor Heuss şi a cancelarului Konrad Adenauer în 1951, fiind atribuit cetăţenilor germani, dar şi celor străini.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.