Iohannis a retras decorațiile acordate Irinei Socol

Klaus Iohannis a semnat, marți, decretele privind retragerea decorațiilor acordate Irinei Socol, lui Eugen Pena și lui Viorel Traian Oprea, informează Administrația Prezidențială.

Potrivit sursei citate, având în vedere sentința penală din 2015 a Tribunalului București, rămasă definitivă în 2016 prin decizia Curții de Apel București, i-a fost retras Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler Irinei Socol, acordat prin decret în februarie 2003.

De asemenea, președintele Iohannis le-a retras lui Eugen Pena și Viorel Traian Oprea Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler ca urmare a sentinței penale din 2014 a Tribunalului București, rămasă definitivă prin decizia din 2016 a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Eugen Pena a primit decorația în ianuarie 2003, iar Viorel Traian Oprea — în decembrie 2004.

Irina Socol, fondatoarea Siveco, a fost condamnată, anul trecut, la doi și jumătate de închisoare pentru evaziune fiscală.

Anul trecut, Eugen Pena și Traian Oprea — directori generali ai Hidroelectrica — au fost trimiși după gratii în dosarul în care fostul ministru al Economiei Codruț Șereș a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.