Iohannis acuză: Conducerea ICR se schimbă pe șest

Președinte Klaus Iohannis s-a declarat marți îngrijorat la o întâlnire cu studenții români din Italia că se schimbă „pe șest” conducerea Institutului Cultural Român (ICR), susținând că această instituție trebuie scoasă din zona trocurilor politice.

„ICR este o instituție care ține de ceea ce numim diplomație publică. Este o instituție creată pentru a duce imaginea pozitivă a României mai departe, pentru a arăta unei lumi întregi care este valoarea enormă a culturii românești, care sunt valorile noastre și care sunt credințele noastre”, a spus președintele.

„Toate acestea nu se fac ușor, ci cu oameni dăruiți și cu proiecte bine gândite, îndrăznețe și vizibile”, a mai afirmat șeful statului.

„Din acest motiv, ceea ce se întâmplă în aceste zile la ICR, unde tocmai se schimbă pe șest conducerea, mă îngrijorează. Eu cred că ar fi nevoie de o dezbatere publică pentru a reuși împreună să vedem ce dorim de fapt de la ICR, cum vrem să restructurăm institutul să-l facem performant în sensul menționat. Este nevoie de profesioniști, de oameni care știu cum se construiește un proiect cultural, ce înseamnă managementul cultural în secolul XXI”, a precizat Klaus Iohannis.

Președintele a mai spus că, „după ce știm aceste lucruri, poate reușim să scoatem ICR din zona trocurilor politice și să-l introducem în zona diplomației publice”.

Plenul Senatului a votat, marţi, pentru numirea lui Radu Boroianu, propunerea PSD, în postul de preşedinte al Institutului Cultural Român (ICR). Președintele ICR, Lilian Zamfiroiu, și-a depus vineri demisia din funcție la cabinetul președintelui Senatului, liberalii acuzând în acest caz un troc între PSD și Călin Popescu Tăriceanu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.