Iohannis: Acuzațiile aduse SRI, „caraghioase”

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri, la Bruxelles, că nici el și nici Administrația Prezidențială nu au vreo implicare în scandalul Black Cube, calificând totodată drept „caraghioase” acuzațiile aduse SRI.

Site-ul stiripesurse.ro a publicat un document în care o persoană afirmă că Meir Dagan, fost șef al Mossadului, l-ar fi informat că agenții israelieni vor acționa în România „ca o celulă a SRI”, iar în document este invocat și „președintele”.

Iohannis a fost întrebat de jurnaliști în acest context despre posibila implicare a unor persoane din statul român în scandalul în care ar fi fost vizată șefa DNA.

„Președintele și Președinția nu au protejat, nu au fost implicate în această acțiune Black Cube nici formal, nici informal”, a spus Iohannis, susținând totodată că SRI nu numai că nu a protejat acea acțiune, a participat și a contribuit decisiv la prinderea „infractorilor”.

„Că unii infractori s-au gândit că dă bine sau interesant în România să spună că SRI și președintele îi apără, cine are plăcerea să se uite mult la filme cu spioni poate găsește o plăcere în asta, dar aceste afirmații sunt total nefondate”, a adăugat șeful statului.

Klaus Iohannis a mai precizat că l-a rugat pe șeful DIICOT, Daniel Horodniceanu, să facă „ce vrea, cum vrea și când vrea, dar să lămurească definitiv și integral această speță”.

„Eu nu am datele din dosar, ele sunt la DIICOT, dar pot să vă spun o părere personală: nu există instituție din România care a protejat infractorii, că unii provin din instituții și poate s-au erijat în reprezentanții acestor instituții, asta am mai văzut-o, dar o instituție a statului român să protejeze infractori, așa ceva nu se poate”, a adăugat Iohannis.

Iată presupusul document publicat de stiripesurse.ro

content-imagecontent-image

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.