Iohannis cu faptele, Pleşu cu amicii şi cu vorbele

Din cauză că preşedintele Klaus Iohannis a îndrăznit să comenteze prestaţia ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, în cazul Operei Naţionale Bucureşti, Andrei Pleşu a întors armele împotriva acestuia. Pe intelectualul Pleşu nu l-au deranjat nici muţenia în care preşedintele Ioahnnis s-a adâncit în momentele în care ar fi trebuit să vorbească, nici faptul că a profitat de o tragedie pentru a-şi instala propriul Guvern şi nici implicarea în campania electorală, prin plimbarea de mânuţă a primului candidat PNL pentru Primăria Capitalei. În schimb, Andrei Pleşu a sărit ca ars de la biroul unde scria comentarii apreciative la adresa lui Klaus Iohannis şi s-a mutat pe scaunul de la biroul în care sertarele sunt pline de critici şi de ironii, pe care s-a apucat să le folosească împotriva preşedintelui României, fiindcă domnia sa şi-a exprimat public nemulţumirea faţă de un ministru din „Guvernul Meu”. Însă nu orice fel de ministru, ci unul care îi este amic domnului Pleşu şi unor doamne şi domni care se uită cu jind la funcţiile şi la bugetele Ministerului Culturii.

Într-un lung articol publicat în cotidianul „Adevărul”, Andrei Pleşu dă atacul la Klaus Iohannis: „Am o problemă tot mai mare cu dl. preşedinte. Sunt în continuare bucuros că l-am ales, evacuând, astfel, perspectiva de a avea la vârf un zglobiu şi iresponsabil titirez. Dar, în clipa de faţă, nu mai ştiu ce vreau de la dl. Iohannis şi nici la ce mă pot aştepta de la dânsul. Nu mai ştiu dacă prefer să-l „aud” tăcând, sau să-l ascult vorbind. (…) Cât despre competenţele în materie de cultură ale dlui Iohannis – pe care le-am văzut la lucru în cazul Vlad Alexandrescu – am toate motivele să fiu simultan amuzat şi trist. În alt context – şi prin contrast cu gălăgia regăţeană – comportamentul sumar al domnului preşedinte mi l-ar face (şi mi l-a făcut) simpatic”.

Referitor „la competenţele în materie de cultură ale dlui Iohannis”, trebuie reamintit că, în anul 2007, Sibiul a fost capitală culturală europeană. Şi că numai în acel an la Sibiu au avut loc peste 2.000 de evenimente culturale. De câştigarea statutului de capitală europeană şi de organizarea evenimentelor s-a ocupat Asociaţia Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007, al cărei preşedinte a fost Klaus Iohannis, primarul municipiului Sibiu. Acestea sunt fapte, iar restul reprezintă vorbe aruncate într-o pagină de ziar la supărare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.