×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 13 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Miercuri, 20 septembrie 2017, 17:38
EUR (€)
-0.0001 ↘
4.5989 RON
USD ($)
-0.0098 ↘
3.8275 RON
• • •
Discurs cu huiduieli și aplauze în Parlament
Iohannis: Demiterea unui ministru e prea puţin, alegerile anticipate, prea mult (Video)
Foto cotidianul.ro
Foto cotidianul.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a adresat marți un mesaj Parlamentului printre huiduieli și aplauze. Iohannis a atacat dur PSD și a anunțat că nu renunță la referendum. Reprezentanţii PSD şi ALDE au părăsit sala de plen la jumătatea discursului președintelui, în vreme ce aleșii PNL și USR l-au aplaudat.

Discursul lui Iohannis, integral

"Domnule Președinte al Senatului, Domnule Președinte al Camerei Deputaților, Doamnelor și domnilor parlamentari, Doamnelor și domnilor musafiri,
M-aș fi adresat și Guvernului, dar este ocupat. Dar nu-i bai, la ei am fost deja.
Sunteți un nou Parlament și mă bucur, chiar mă bucur mult, că ați avut răbdare să stați în sală să mă așteptați și vă mulțumesc pentru primirea foarte frumoasă! Noilor parlamentari și vechilor parlamentari, vă doresc deopotrivă succes și un mandat plin de realizări!
Aş fi vrut astăzi, în condiţii normale, la început de mandat, să vă vorbesc despre lucruri importante pentru România. Aş fi putut să vă vorbesc despre Centenar. În 2018 vom sărbători 100 de ani de când există statul român modern. Aş fi putut să vorbesc poate despre proiectul de ţară. Cu toţii - şi dumneavoastră, şi dumneavoastră, şi dumneavoastră - ne dorim în definitiv o Românie puternică şi prosperă. Cu toţii ne dorim ca României să îi meargă mai bine, dar vremurile nu sunt obişnuite şi suntem în plină criză. Sute de mii de români protestează în stradă, naţiunea e în alertă, e vie, e atentă şi e foarte nemulţumită. O importantă cercetare sociologică realizată în ultimele trei zile arată că aproape 80% dintre români consideră că ţara merge în direcţia greşită.
Doamnelor şi domnilor, cum s-a ajuns aici, la numai o lună după alegeri?
În 11 decembrie, PSD a repurtat o mare victorie. Dar după aceea, doamnelor şi domnilor, cu o ciudată strategie tip kamikaze a intrat în coliziune frontală cu o parte însemnată a societăţii româneşti. A promis în campanie ceva şi în primele zile s-a apucat de altceva. «Pohta ce aţi pohtit», grija ce aţi avut-o se vede că nu a fost ce a declarat în campanie. Nu prosperitatea poporului român a fost prima prioritate. Grija primă a fost să vă ocupaţi de dosarele penalilor, şi românii sunt indignaţi şi revoltaţi!
Asta este situaţia, unii mulţumiţi, unii nemulţumiţi! Ce facem? Dragilor, ce facem? Care sunt soluţiile, care este marja de manevră pentru a ieşi din acest impas?
Retragerea Ordonanţei 13 şi, eventual, demiterea chinuită a unui Ministru este cu certitudine prea puţin. Alegeri anticipate sunt în această fază prea mult.
Asta este marja de manevră. Cine trebuie să vină cu soluţia? Păi în mod natural cel care a creat problema, PSD!
Doamnelor şi domnilor,
Preşedinţii celor două Camere... Aţi obosit deja? Ghinion!
Preşedinţii celor două Camere - care, nu ştiu, au rămas? Au rămas! - încearcă să acrediteze în spaţiul public ideea că eu nu aş digera rezultatul votului şi că eu aş încerca să fac ceva ca să întorc acest rezultat şi afirmă în spaţiul public că aş dori răsturnarea guvernului legitim.
Nu! Fals! Aţi câştigat, acum guvernaţi şi legiferaţi, dar nu oricum! Nu oricum! România are nevoie de un guvern puternic, nu de un guvern care cu sfială execută ordinele de la partid. România are nevoie de un guvern care lucrează transparent, care guvernează predictibil, la lumina zilei, nu noaptea, pe furiş.
Legiferaţi pentru România, daţi legi bune pentru România, nu pentru un grup de politicieni cu probleme! Conduceţi, cei care aţi câştigat alegerile, dar conduceţi responsabil!
Sunt mari aşteptări din partea societăţii. Lumea v-a votat, fiindcă v-a crezut. Ce aţi promis, faceţi! Sunt mari aşteptări din partea mediului economic. E nevoie de o guvernare şi de o legiferare transparentă, predictibilă, sustenabilă.
Nu vă bateţi joc de România! Suntem într-o situaţie macroeconomică foarte bună. Nu puneţi România în dificultate! Păstraţi trendul ascendent! Păstraţi creşterea economică! Sunt aşteptări mari de la partenerii noştri internaţionali. România este o ţară stabilă, puternică în regiune. Am luptat, am legiferat şi am guvernat timp de mulţi ani în aşa fel încât România să devină parte puternică din NATO, din Uniunea Europeană. Lumea are mari aşteptări de la noi. Să nu-i dezamăgim!
Dacă PSD, care a creat această criză, nu o rezolvă urgent, voi convoca, în virtutea atribuţiilor de Preşedinte, consultări la Palatul Cotroceni pentru a vedea care sunt soluţiile posibile.
Doamnelor şi domnilor,
Ce fel de naţiune vrem să fim? Vrem să fim o naţiune puternică, prosperă, o naţiune care îşi construieşte un stat de drept şi îl respectă, o naţiune care se poate mândri cu o justiţie independentă, o naţiune unde autorităţile colaborează loial, o naţiune cu un Parlament puternic, o naţiune cu un Guvern performant, sau vrem să fim o naţiune slabă, dispreţuită, care pune totul în joc pentru a salva pe câţiva din situaţii dificile, pe câţiva politicieni din situaţii dificile?
Merită România acest sacrificiu pentru câţiva politicieni? Asta este întrebarea. Acesta este scopul referendumului. O naţiune puternică se construieşte cu politicieni integri şi credibili în vârful statului.
Asta îmi doresc eu pentru România şi asta, cred, îşi doresc românii. Asta este întrebarea, ce fel de naţiune vrem să fim. Şi pentru a afla realmente voinţa suverană a poporului român, voi convoca acest referendum. Aştept de la Parlament răspunsul la solicitarea mea. Imediat după primirea răspunsului, voi convoca referendumul.
Probabil aţi urmărit imaginile de la demonstraţiile care au avut loc în ultimele zile, multele demonstraţii care au avut loc în ultimele zile. Cea mai mare în Bucureşti, în Piaţa Victoriei, dar şi în multe, multe alte localităţi din România, din străinătate, au fost demonstraţii ample, localităţi unde nu a fost nicio demonstraţie la Revoluţie. Incredibil!
Imaginea aceea splendidă din Piaţa Victoriei cu telefoanele iluminate, cred că o ştiţi cu toţii. Iată, când politicienii au încercat să ducă democraţia în coridoarele întunecate, românii au ieşit în stradă şi au readus lumina în procesul democratic.
Democraţia trebuie ţinută vie, democraţia trebuie apărată zi de zi, revigorată! Democraţia nu este niciodată de la sine înţeleasă şi pentru multă democraţie este nevoie de multă educaţie, şi îi felicit pe părinţii care şi-au dus copiii în Piaţa Victoriei pentru o lecţie autentică de democraţie!
Doamnelor şi domnilor,
Să păstrăm aşadar democraţia vie şi ţara curată, la propriu şi la figurat, pentru generaţiile care vin după noi, pentru viitorul României!
Vă mulţumesc!”.

Paul DumitrescuPublicat Marţi, 07 februarie 2017
5594
 | 7
 | 127
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Eu
+4
googaliti: "German Newspaper Editor: Assassination Easiest Way To End "Trump Catastrophe"
Publicat Miercuri, 08 februarie 2017
+Răspunde
Republica Securista Romania
+3
Puneti guvernul meu Ciolos ala care a trebuit sa moara oameni si ziceam ca e PSD si il conduce Dragnea din umbra. Ca sa fie pace si o dictatura linistita. Si dupa ce o sa fie un dezastru ca acum un an il arestati pe Dragnea si ziceti ca el e de vina ca a castigat alegerile si si-a dat girul. Da ce parca am eu imaginatie sa inventez ce mizerii fabuloase puteti inventa voi ce n-a inventat stalin si hitler la un loc.
Publicat Marţi, 07 februarie 2017
+Răspunde
Ronin
+3
Suspendarea impostorului, tradatorul romanilor si al Romaniei, separatistul, piromanul, lacomul, mincinosul, neplatitorul de taxe, etc. este solutia optima.
Publicat Marţi, 07 februarie 2017
+Răspunde
Radu Humor
+12
Bomboana pe coliva Parlamentului României a fost pusă de cel care-l însoţea pe încasăşatul nostru : Îmbrăcat, mai bine zis, costumat ca un hypipipeel, dar cu o banderolă tricoloră boţită la braţ, dovada clară a băşcăliei cu care tratează acest însemn naţional, cel care le soileşte pe banii noştri în Senatul României, pe numele lui de scenă Mihai Goţiu, făcea pereche cu sasul, ce-şi lungeşte pasul, dar nu-şi vede nasul. Mai bine zis lungul lui . Era ca la un concurs pe podium în care fiecare voia să epateze prin ceva : Unul prin discurs, celălalt prin rezistenţa la dormit : nici măcar jena nu reuşea să-l trezească din somnu-n care-l adânciră licorile scumpe pe care-şi permite să le dea pe gît din babana îndemnizaţie de parlamentar ! Aşa-i când arunci cu mărgăritare spre unii ca el ! Iar faptul că sasul, în loc să-l trimită înapoi la somnul cel de moarte Ciumei roşii, n-a pregetat să-i ofere braţul spre a fi condus în arena unde avea să-şi facă numărul, umplând de sânge pe cei din PSD- ALDE nevoiţi să părăsească incinta spre a-şi curăţa şi corecta ţinuta, urât împroşcată de vituperanţa băşcăliei ce se dorea a fi discurs în cea mai reprezentativă instituţie a Statului Român ! ! Ghinion ! În loc de Bravo ! N-ai avut stil, nici cât regele Cioabă, când îşi beşteleşte supuşii prea iuţi de mână , sau de picior, la nevoie !
Publicat Marţi, 07 februarie 2017
+Răspunde
IQ100
+1
Cred ca demisia a 4 presdinti ( PSD, USR, PNL si Trei Coceni) ar fi foarte potrivita
Publicat Marţi, 07 februarie 2017
+Răspunde
un roman
+21
Piromanul asta care a furat 6 case mai da bezina pe foc! Pe mine ma mira un lucru, cum de nu pot vedea realitatea penelistii? Hai ca de la Busoi, Voicu, Gorghiu sau Turcanu nu poti avea pretentii, ca au capul gol, n-au cu ce judeca, dar mai sunt si penelisti (nu pedelisti) onesti!
Publicat Marţi, 07 februarie 2017
+Răspunde
lunetistu
+23
Un instigator de ultima speta . Toate actiunile lui de dupa 11 decembrie a dovedit-o cu prisosinta .Inseamna ca stapinii lui , au intrat in vrie , dupa rezultatul alegerii lui Trump de-l string de boase la limita suportabilului . Sau , mai este o varianta : E dus cu pluta tare de tot .
Publicat Marţi, 07 februarie 2017
+Răspunde
un roman
+17
Mi-a placut comparatia piromanului cu Nero, dar este o mare diferenta dintre Nero si acest Nero modern, si anume ca acest Nero a dat foc sufletelor romanilor, ceeace este insutit mai grav! Din cauza asta trebuie sa ajunga in instanta ca tradator de natie!
Publicat Marţi, 07 februarie 2017
+Răspunde
Specialistul @ un roman
+11
Nero cel adevarat se credea artist ! A dat foc Romei ca sa compuna o oda despre maretia focului ! Neamtul nostru e doar o marioneta a austriecilor de la Schweinghofer si a lui Merkel ! Nu incap termeni de comparatie !
Publicat Marţi, 07 februarie 2017
+Răspunde
Cata
+13
MERITA!!! ESTE ESENTA CELUI CARE E ACEST MORMAN DE NIMIC! mergeti pe pagina SCMD (sindicatul cadrelor militare disponibilizate) si cititi "Scrisoare foarte larg deschisă adresată Plăvanului de la Cotroceni ".... Aoleuuu, Plăvanule, atenție cum îți poziționezi mâna dreaptă când saluți, nu de altceva dar prea o trage ața către Deutscher Gruß, salut despre care știu că, în Germania, este considerat infracțiune. Atenție, Plăvane, atenție!
Publicat Marţi, 07 februarie 2017
+Răspunde
Vladimarrr...!!!
+15
Uraaaa .... ! PDL - ul culcusit absolut nemeritat in noua balana a PNL - ului, in urma disparitiei dupa piata politichiei dambovitene a toxixilor Hoara si Boureanu, si-a gasit in persoana furarului (de la verbul "a fura") Claus Werner Iohannis, un nou agitator, la fele de rau intentionat, la fel de stupid, la fel de asteptat de ghena istoriei.
Publicat Marţi, 07 februarie 2017
+Răspunde
Recomandate
Ziariștii acoperiți, în pericol
Publicat acum 23 ore şi 7 minute
Ce a făcut de fapt Florian Coldea în Irak?
Publicat acum 4 ore şi 37 minute
Lista lui Dragomir: Ne-au șocat numele
Publicat acum 22 ore şi 19 minute
Cobai în experimentul „Școala românească“
Publicat acum 9 ore şi 34 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 17 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
19 articole/ Actualizat acum 3 ore şi 39 minute
Ioan Buduca

După ce au apărut ziarele, a fost posibilă manipularea în masă, prin propagandă ideologică. După ce au apărut televiziunile, propaganda prin ideologie s-a transformat în propagandă de tip publicitar.

Ioan BuducaPublicat acum 21 ore şi 55 minute