Iohannis, despre achiziția de rachete de tip Patriot

Președintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă, cu privire la achiziția de rachete de tip Patriot, că aceste dotări nu sunt gândite pentru a ataca pe cineva.

Prezent la Cincu, șeful statului a fost întrebat dacă achiziția de rachete tip Patriot tensionează relația cu Federația Rusă.

„În primul rând, trebuie să vedem pentru ce se fac aceste achiziții. Noi nu ne pregătim să atacăm pe nimeni. Noi ne pregătim să fim mai bine dotați, ca armata noastră să beneficieze de dotări moderne, eficiente. Este un lucru absolut necesar și aceste dotări nu sunt gândite pentru a ataca pe cineva. Ele sunt gândite pentru a ne apăra, pentru a garanta securitatea românilor în România”, a arătat Iohannis, potrivit Agerpres.

În ceea ce privește o eventuală aderare a Ucrainei la NATO, șeful statului a afirmat că acest subiect va fi discutat când această țară își va anunța intenția.

„Aceasta este o chestiune pe care cu greu am putea să o discutăm astăzi, dar constatăm cu toții că militarii ucraineni au dorit și au putut astăzi să participe la acest exercițiu. Dacă Ucraina va dori sau nu va dori să devină aliat NATO este o chestiune care se va discuta atunci când Ucraina își exprimă dorința în vreun fel”, a precizat șeful statului.

Președintele a participat la exercițiul Saber Guardian 2017 care a avut loc la Cincu, în județul Brașov.

Citește și Modelul polonez vs modelul românesc

Citește și Românii sunt pe cale să achite nota de plată a vizitei lui Iohannis în SUA

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.