Ponta trimite Corpul de Control al Guvernului peste Iohannis

Corpul de control al primului-ministru desfăşoară, începând cu data de 03.11.2014, o acţiune de control la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), informează Guvernul. În replică, Klaus Iohannis îl ironizează pe Victor Ponta după ce acesta a trimis la Sibiu Corpul de control al primului-ministru, în plină campanie electorală.

La baza acţiunii de control au stat informaţii transmise de Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor care se referă la activitatea proprie a acestei entităţi cu privire la acordarea unor despăgubiri că măsuri reparatorii, în favoarea unui cesionar, pentru imobile situate pe rază mai multor unităţi administrativ-teritoriale, inclusiv municipiul Sibiu.

Obiectivul controlului se referă la verificarea respectării prevederilor legale şi a modului de îndeplinire a atribuţiilor de către A.N.R.P în procesul de aplicare a dispoziţiilor Legii nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie – 22 decembrie 1989, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Perioada supusă controlului: 01.01.2010 – 31.12.2010. În situaţia în care echipa de control constată că anumite acte sau operaţiuni au fost iniţiate anterior datei de 01.01.2010, ori şi-au produs efectele ulterior datei de 31.12.2010, se va putea extinde perioada supusă controlului cu privire la acele acte su operaţiuni.

La finalizarea controlului urmează să se întocmească un Raport.

Astfel, Guvernul confirmă informaţia transmisă de România TV potrivit căreia inspectorii Corpului de Control al Guvernului au fost trimişi în Sibiu, pentru a verifică mai multe retrocedări făcute în anul 2010, atunci când Klaus Iohannis era atât primar al Sibiului, cât şi preşedinte al comisiei pentru retrocedări a municipalităţii, potrivit hotnews.ro.

Nu este pentru prima oară când Victor Ponta se foloseşte de Corpul de Control pentru a lovi în adversarii politici.

În ianuarie 2014, a trimis inspectorii să verifice activitatea ROMATSA în cazul accidentului aviatic din Apuseni în care şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studentă Aurelia Ion. Atunci, Guvernul a făcut tot posibilul să fugă de orice răspundere. În urmă controalelor, a reieşit că ROMATSA a angajat, în 2011, doi consilieri ai premierului de atunci, Emil Boc, dintre care unul a fost şoferul acestuia la PDL, cu avizul secretarului general al Ministerului Transporturilor Gheorghe Dobre, deşi competenţă de angajare revenea directorului regiei.

Iohannis: Stau foarte liniştit. Nu o să găsească nicio neregulă

Liderul PNL Klaus Iohannis a declarat, miercuri, în replică, despre verificările Corpului de Control al premierului la Primăria Sibiului, că stă „foarte liniştit”.

Iohannis a adăugat, de asemenea, că „dă de gândit faptul că Ponta candidatul îl trimite pe premierul Ponta să trimită Corpul de Control la Primăria contracadidatului”.

„Chiar în perioada de campanie electorală. Interesant. Nu e niciun fel de problemă, la Primăria Sibiu s-au făcut nenumărate verificări şi se vor face în continuare. Stau foarte liniştit, ştiu ce este acolo şi nu o să găsească nicio neregulă”,a spus Iohannis.

„Totuşi, parcă lucrurile nu sunt în regulă”, a mai spus Iohannis. „Eu vă spun oricând: simplu. Oricine poate să controleze orice, nu există nereguli la primăria Sibiu. Simplu de tot”, a susţinut liderul PNL.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.