Iohannis: E nevoie de un alt mod de a se face administrație

Klaus Iohannis a declarat vineri că este nevoie de un alt mod de a se face administrație, cu preocupare pentru cetățean, nu pentru ‘câștigul propriu’ al autorităților locale.

„Cred că este momentul unei schimbări de paradigmă în administrație. Comunitățile locale au nevoie de un alt mod de a face administrație — transparent, eficient, responsabil, cu respectarea legii, cu preocupare pentru cetățean, nu pentru câștigul propriu sau pentru câștigul unui partid politic. Dezvoltarea unei comunități nu poate exista în absența unei relații corecte între cetățeni și instituții. Cetățenii sunt cei mai importanți aliați, cei mai onești și de încredere, pentru că este comunitatea lor”, a spus șeful statului, la dezbaterea „România puternică: viziune politică și servicii publice în slujba cetățeanului”.

Transparența, deschiderea pentru dialogul cu societatea civilă, primii indicatori

Șeful statului a mai susținut că societatea s-a schimbat în ultimii ani, iar cetățenii își doresc de la cei care au roluri de decizie profesionalism, integritate, onestitate, cheltuirea eficientă și cu bun simț a resurselor.

„Este nevoie de o viziune nouă și adaptată realităților, astfel încât problemele să nu se cronicizeze, ci să se rezolve. Este nevoie de cheltuirea corectă, dar și cu folos a fondurilor — de orice fel, inclusiv fondurile europene—, dacă ne dorim dezvoltare și prosperitate. Acestea trebuie să aducă rezultate vizibile în calitatea vieții oamenilor. Sunt convins că toate acestea sunt posibile în administrație cu eforturi destul de mici, dar cu multă, multă bunăvoință și bună-credință”, a mai afirmat Iohannis.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.