„Iohannis face poliție politică”

  1. Ce urmăreşte Klaus Iohannis prin susţinerea directă şi indirectă a demonstraţiilor?
  2. De ce a ales CNN un interviu cu demisionatul Florin Jianu pentru a prezenta protestele?
  3. Materialul CNN a urmărit informarea telespectatorilor sau acreditarea unei imagini?

Cătălin, Bucureşti

1. Iohannis urmăreşte şubrezirea poziţiei PSD, astfel încât să aibă posibilitatea de a aduce înapoi guvernul tehnocrat, iar PSD să devină mieluşei în Parlament.

2. CNN a ales interviul cu Jianu datorită faptului că acţiunea lui Jianu a fost una favorabilă lui Iohannis, care este exponentul globalismului. CNN a fost tribuna lui Clinton, chiar dacă aceasta a încălcat legea. CNN este cel care promovează interesele comunisto-globaliste ale căror exponenţi sunt: Clinton, Nuland (plus soţul, mare traficant de armament), Biden, Soros…

3. Imaginile sunt instrumente de lucru şi e posibil ca acesta să fi fost de fapt un mesaj transmis ca avertisment. În acelaşi timp, în logica lucrurilor din piaţă şi a scandărilor, nu este ceva ieşit din comun, ci doar insolit, care merită un prim-plan.

Adrian Boca, inginer, Hunedoara

Răspunsul meu la toate întrebările adresate este doar unul, relevant: „Una dintre formele mascate ale populismului sau ale «manipulării populiste» este dezbinarea prin inducerea unei stări conflictuale, mai mult sau puțin artificială, între o parte mai mică a societății (un grup, o comunitate, un subsistem, o instituție) acuzată de tot felul de «rele» și o parte mult mai mare a societății – partea «bună», pe care o putem numi și «poporul» – prezentată ca victimă a celei dintâi“ (Prof. univ. dr. Florea Voiculescu – „Educația în economia de piață“, Edit. Institutul European, Iași, 2008, pp. 405-406).

Simina Marius, Sibiu

1. Aș zice că Iohannis a avut un rol în provocarea lor, el urmăreşte să discrediteze Guvernul şi să deţină în continuare puterea în mod ilegal, făcând poliţie politică prin acelaşi sistem securisto-mafiot (SRI – DNA).

2. Pentru a dobândi credibilitate prezentând povestea spusă a unuia „din interior“ şi pentru că sunt de partea lui Iohannis, mai bine spus, Iohannis e de partea lor. Nu ştiu interesele cui le reprezintă domnul Jianu, dar în mod sigur nu ale partidului sau ale românilor.

3. Da, materialul CNN a urmărit (dez)informarea telespectatorilor.

G. Silvescu, inginer

1. Klaus Iohannis dorește „guvernul meu“, care este și al transnaţionalelor.

2. CNN reprezintă interesele transnaționalelor, al căror reprezentant vizibil este Soros, și în Guvern sunt infiltrați.

3. Donald Trump ne-a lămurit ce face CNN – dezinformează, manipulează, profesionalism de înaltă clasă în slujba unor interese de grup.

Liviu Stoichici

1. Cred că a spus-o în repetate rânduri „Guvernul meu“. Deci schimbarea Guvernului actual și înlocuirea lui cu un guvern marionetă gen guvernul Cioloș.

2. Nu l-a ales întâmplător. Jianu, în opinia mea, este legătura SRI cu acoperiții săi din CNN și din alte redacții de ziare și televiziuni din exterior.

3. Acreditarea imaginii de Guvern corupt, periculos și imprevizibil.

Ion Sima

1. Domnul de la Sibiu nu urmăreşte altceva decât să creeze condiţii pentru îndepărtarea de la putere a PSD prin orice mijloace. Are susţinere externă şi de cei care au votat cu PSD nu-i pasă ce cred despre el. Nu are nicio teamă. Acţionează cu o dezinvoltură care sperie. Vrea să formeze o nouă majoritate parlamentară. Interesant este următorul fapt: dacă este susţinut de afară, ce trebuie să facă el în schimb? Justificarea cu statul de drept nu ţine, pentru că el şi-a exprimat nemulţumirea faţă de sentinţa legată de casele dobândite cu acte false. Sentinţa care nu l-a mulţumit.

2. Dl ministru care a demisionat cred că a fost silit să-şi dea demisia, de sistem. CNN i-a luat interviu ca să nu uităm – Dragnea şi Grindeanu au fost la instalarea presedintelui SUA, iar această televiziune nu l-a agreat.

3. Interviul s-a luat pentru a se crea pe fondul protestelor o imagine despre situaţia actuală din România.

Ioan Ardeni, patron mică afacere, București

1. Schimbarea nedemocratică a Guvernului și întoarcerea rezultatului votului.

Despre punctele 2 și 3.

Atenție la comunicatul lui Jianu, fostul ministru demisionar.

2 feb. 2017: Jianu, pe Facebook: „Sunt şi rămân tehnocrat, nu mă pricep la politică, mă pricep la domeniul IMM şi la antreprenoriat. Nu voi ieși în mass-media pentru declaraţii şi vă rog să respectaţi această dorinţă.“

3 feb. 2017: Jianu, la CNN: „Ce pot spune este că adoptarea unei legi fără a informa în prealabil membrii Cabinetului, în absenţa presei şi aproape de miezul nopţii, nu este un lucru corect.“

Jianu nu relatează corect. Presa a fost prezentă la conferința de presă care a început la ora 21.47 în seara zilei de 31 ian. Conferința de presă a început atunci. Ședința de guvern se terminase mai devreme cu o oră.
Iată deci două informații neadevărate spuse de Jianu la CNN. Cea legată de absența presei și cea legată de noapte. O să vedem dacă membrii Guvernului au fost sau nu informați.

3 feb. 2017: „Prim-ministrul Sorin Grindeanu a dispus iniţierea demersurilor procedurale pentru desecretizarea stenogramei şedinţei de guvern din 31 ianuarie 2017, având în vedere că, potrivit legii, această decizie se poate lua printr-un memorandum adoptat în şedinţa guvernului“, se arată într-un răspuns primit la solicitarea MEDIAFAX.

În câteva zile vom vedea stenograma ședinței și vom vedea dacă Jianu a spus și a treia minciună (primele două fiind deja dovedite).

Jianu a fost șef de organizație patronală. Poate nu a făcut nimic rău în activitatea lui, dar oricine putea fi asociat la un moment dat cu un infractor și poate apărea în interceptări. Precum interceptările lui Gelu Diaconu, scoase din context de procurori. Dosarul lui pentru abuz în serviciu a fost retrimis definitiv la DNA, care îl poate închide cu NUP sau aduce probe suplimentare și corecte, dacă le are. Așa poate fi desființat un om prin târârea prin tribunale.

3 feb.: „Mega-bombă: dosarul lui Gelu Diaconu, întors definitiv la DNA: A fost o făcătură!“

Jianu a preferat să plece din Guvern. Nu are de ce să lupte pentru PSD. Scopul lui în Guvern era altul și nu se mai poate îndeplini în contextul acestei lupte pentru putere. Iar schimbarea radicală de declarații, dacă nu vine din partea unui om cu dublă personalitate, atunci vine din partea unui om împins într-o scenetă, cu scopul de a amplifica emoția. Poate din cauza unor „dosare“ păstrate bine undeva în grotele serviciilor.

Victor Mocanu, profesor universitar, Bucureşti

1. Erodarea succesului de netăgăduit înregistrat de coaliţia de guvernare la alegerile din decembrie 2016, pe orice cale, şi aducerea la conducerea ţării a unui guvern loial lui, într-o nouă reconfigurare a scenei politice interne. Creşte şi presiunea exercitată pe unii membri marcanţi ai coaliţiei de guvernare pentru retragerea din guvernul PSD – ALDE şi să îşi poată implementa planul iniţial de aducere la masa puterii a forţelor loiale președintelui, forţe care erau extrem de slăbite. Doreşte punerea în umbră / neimplementarea măsurilor fiscale, populare, ce au adus PSD – ALDE la guvernare şi care ar fi condus la o creştere formidabilă de popularitate, cu uriaşe şanse de câştigare şi a alegerilor prezidenţiale, şi europarlamentare. Nu în ultimul rând, urmăreşte să crească în sondaje, unde era la un nivel foarte scăzut, în perspectiva luptei evidente pentru câştigarea unui al doilea mandat de preşedinte. Repetarea puseurilor de violenţă stradală tip Colectiv, prin episodul Bamboo, mult mai slab ca impact, trebuia completată cu ceva care să îl poarte pe preşedinte spre imediata schimbare a echilibrului politic cu unul orientat pe linia PPE. Aceasta aduce şi evidentul suport al unora dintre puterile europene conduse de aceeaşi orientare politică. Unele dintre puterile de referinţă ale Uniunii Europene vor avea alegeri în acest an şi succesul dreptei din ţările respective ar fi evident favorizat de succesul dreptei din ţările periferice ale UE, cum este cazul României. Dacă acest succes nu a venit prin alegeri, poate veni prin forţa străzii.

2. Motivul este legat de prezentarea tabloului unui partid de guvernare slăbit, deci a unei ţări cu probleme de stabilitate, a slăbirii Uniunii Europene, mai ales pe rama sa sud-estică, prin comparaţie cu ceea ce America tinde să întărească în prezent, şi anume Ungaria, promovată ca o capitală de facto a dialogului SUA – Rusia.

3. Materialul CNN a urmărit în mod evident acreditarea imaginii de revoltă a românilor contra guvernului ţării lor şi sublinierea stării tensionate într-o ţară cu probleme de la graniţa Uniunii Europene, în coasta fostului imperiu sovietic.

Petru

1. Klaus Iohannis urmăreşte destrămarea României chiar cu riscul unui război civil (obiectiv trasat probabil de Germania & Soros).

2. CNN a ales un interviu cu Florin Jianu („cal troian“ în PSD) din motive de propagandă pro-Iohannis.

3. Materialul CNN nu a urmărit informarea cititorilor, ci, dimpotrivă, dezinformarea (aşa cum a făcut şi în timpul alegerilor din SUA) în cadrul războiului hibrid ce se desfăşoară în România.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.