Iohannis: Felul în care eroii și-au slujit țara, un exemplu demn de urmat

Președintele Klaus Iohannis a transmis joi un mesaj cu prilejul Zilei Eroilor în care afirmă că modul în care eroii au slujit țara necondiționat este un exemplu demn de urmat de generațiile viitoare.

„Cu prilejul comemorării Zilei Eroilor, gândurile noastre se îndreaptă cu recunoștință către toți cei care, cu prețul sacrificiului suprem, au apărat independența, integritatea și suveranitatea României. Rămân, de asemenea, în memoria noastră cei care au plătit cu viața idealul de libertate al Revoluției Române din 1989. Îi comemorăm astăzi și pe militarii căzuți în teatrele de operații sau în alte misiuni pe teritoriul ori în afara țării. Acești eroi, cunoscuți sau necunoscuți, ne oferă peste timp cea mai prețioasă lecție a dăruirii de sine în numele unui ideal suprem, acela de a-și servi patria. Exemplul lor de abnegație și devotament, al felului în care și-au slujit țara necondiționat, este unul demn de urmat de către generațiile viitoare”, afirmă șeful statului în mesaj, potrivit Administrației Prezidențiale.

El subliniază că „avem datoria să nu le uităm niciodată sacrificiul și să onoram memoria celor care s-au jertfit pentru libertate, dreptate și credință”.

Președintele Klaus Iohannis a participat joi la ceremonia de comemorare a Zilei Eroilor din Parcul Carol, unde a depus o coroană de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.