Iohannis i-a făcut cadou lui Dan Mihalache și o decorație

Președintele Klaus Iohannis l-a decorat pe fostul său consilier prezidențial Dan Mihalache, în prezent ambasador în Marea Britanie, cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler.

Iohannis l-a decorat pe Mihalache „în semn de înaltă apreciere pentru întreaga sa activitate, pentru contribuția avută la promovarea intereselor României pe plan internațional, precum și pentru profesionalismul și competența manifestate în modernizarea și eficientizarea Administrației Prezidențiale”.

Pe 8 iunie, președintele Klaus Iohannis a semnat decretele privind eliberarea lui Dan Mihalache din funcția de consilier prezidențial și acreditarea lui ca ambasador al României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Mihalache a fost numit consilier prezidențial pe 22 decembrie 2014, iar ulterior a fost numit șef al Cancelariei Prezidențiale.

De numele lui Mihalache s-au legat de-a lungul timpului mai multe controverse.

Ce mai cunoscută este legată de o fotografie în care Mihalache, pe atunci şeful cancelariei lui Iohannis, era surprins dormind pe un scaun, cu capul lăsat pe spate, în timpul unei întâlniri oficiale în Serbia.

El a mai fost critcat după ce a apărut, în două vizite oficiale în străinătate, împreună cu jurnalistul Antena 3 Mihai Gâdea, considerat un adversar de-ai lui Iohannis.

La Iohannis a ajuns în campania electorală din 2014, fiind la locul potrivit în momentul controversatei rocade Antonescu-Iohannis.

Critici la adresa lui au mai venit şi din cauza apartenenţei la Academia de Științe ale Securității Naționale

A lucrat şi media, la Azi, ziarul de propagandă de atunci al FSN, considerat continuatorul de după 1989 al PCR.

În pofida protestelor unor intelectuali de-ai lui Băsescu şi care îşi transferaseră simpatia către Iohannis, acesta din urmă nu a ţinut cont de ei, nici când au contestat numirea ca şef al Cancelariei Preyidenţiale de la Cotroceni şi nici la desemnarea ca ambasador al României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

De-a lungul timpului, Mihalache a servit ca funcţionar cu diferite ranguri pe lângă oameni politici precum Vasile Văcaru, Caius Traian Dragomir, Nicolae Văcăroiu, Adrian Năstase, Teodor Meleşcanu, Crin Antonescu şi Klaus Iohannis.

Traseul politic al lui Mihalache a fost următorul: FSN/FDSN/PDSR/PSD/ApR/PNL/PNL-PDL.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.