Iohannis, interesat de combaterea antisemitismului

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu reprezentanți ai Muzeului Memorial al Holocaustului, care au subliniat necesitatea înființării unui Muzeul al Evreilor la București, transmite b1TV. Aceștia au mai discutat și despre necesitatea îmbunătățirii legislației din România în domeniul combaterii antisemitismului, rasismului, xenofobiei și interzicerii manifestărilor extremiste, transmite Administrația Prezidențială într-un comunicat.

Reprezentanții Muzeului au mai accentuat și ”nevoia unei monitorizări atente a unor instituții și organizații care promovează și întrețin reabilitarea unor persoane care au susținut sau au participat la represiunea împotriva populației evreiești”.

”Domnul Președinte Klaus Iohannis a subliniat că România este angajată ferm şi fără echivoc pe calea asumării trecutului, comemorării victimelor Holocaustului, luptei împotriva antisemitismului şi xenofobiei, iar demersurile concrete făcute de autorităţile române în această direcţie de peste un deceniu sunt recunoscute pe plan internaţional”, se arată în comunicat.

”Klaus Iohannis, a evidențiat importanța preluării de către România, în 2016, a președinției International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA), arătând, totodată, că pregătirea acestui mandat este esențială și reprezintă o misiune foarte importantă pentru toți factorii decidenți implicați. De asemenea, șeful statului a exprimat convingerea că este foarte important să existe un plan concret în această direcție, asumat din timp, iar oportunitatea de a găzdui reuniunea este un bun prilej de a sublinia reușitele României în acest domeniu”, se mai arată în comunicat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.