Iohannis l-a chemat pe Coldea la Cotroceni

Administraţia Prezidenţială a confirmat întâlnirea dintre preşedinte şi Florin Coldea, fără să ofere alte detalii.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis, Mădălina Dobrovolschi, a precizat vineri că discuţia șeful statului cu generalul Florian Coldea a avut loc joi.

Confirm faptul că președintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a chemat la Palatul Cotroceni pe domnul Florian Coldea. A existat o astfel de discuție. Nu am informații în legătură cu conținutul acestei discuții. Acestea sunt singurele comentarii pe care le voi face în legătură cu acest subiect„, a spus purtătorul de cuvânt.

Întrebată cum vede Iohannis dezvăluirile apărute în spațiul public, Dobrovolschi a răspuns că Administrația Prezidențială nu face comentarii decât privind „lucruri oficiale”.

„Atunci când există speculații, discuții, lucruri de genul acesta, de la nivelul Administrației Prezidențiale nu există comentarii. Vorbim despre lucruri oficiale, lucruri care pot fi confirmate public și care sunt comunicate publice”, a spus purtătorul de cuvânt.

Totodată, întrebată de jurnaliști dacă Iohannis a cerut informați de la Ministerul Afacerilor Interne sau de la o altă instituție a statului în legătură cu ancheta care îl privește pe Sebastian Ghiță, Mădălina Dobrovolschi a declarat că președintele este „foarte informat”.

„Ca de fiecare dată când vorbim despre existența unor informații, (…) președintele României e foarte informat. De fiecare dată când sunt subiecte sensibile deține cele mai multe informații și cele mai bune”, a spus aceasta.

SRI a anunţat, joi, că desfăşoară o anchetă în urma dezvăluirilor făcute de fostul deputat Sebastian Ghiţă, iar, până la finalizarea verificărilor, generalul-locotenent Florian Coldea este pus la dispoziţia directorului SRI, care îi va prelua, de altfel, şi atribuţiile.

Referitor la agenda preşedintelui Klaus Iohannis pentru următoarea perioadă, purtătorul de cuvânt a spus că şeful statului se va întâlni săptămâna viitoare cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti, pentru a prezenta direcţiile de politică externă ale României. Totodată va participa la un eveniment dedicat împlinirii a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române. În 24 şi 25 ianuarie va merge la Strasbourg pentru a susţine un discurs în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei şi pentru a participa la ceremonia de marcare a Zilei internaţionale de comemorare a victimelor Holocaustului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.